UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

ponedjeljak, 7. ožujka 2016.

Necijepljeni su zdraviji



" KiGGS " je najveća studija o zdravlju djece i mladeži koji je ikada provedena u Njemačkoj. Za to je odgovoran Robert-Koch-Institut (RKI), njemačka služba za epidemiju. Od gotovo 18 000 sudionika bilo je prikupljeno oko 1500 podataka, koji su zatim korak po korak ocijenjeni uz veliki trud. Mnogi kritičari cijepljenja su naravno bili znatiželjni da vide, što će donijeti usporedba između cijepljenih i necijepljenih. Zaista - nakon što se izostavi neke neugodne računalne trikove RKI-autora, koji su očito htjeli prikriti taj odnos - istraživanje pokazuje da statistički postoji značajna zdravstvena prednost za necijepljene  
Angelika Müller  je računalni znanstvenik, majka četvero djece - i jedna od vodećih kritičara cijepljenja Njemačke. Matematika i statistike su uvijek bili njezi
na strast, tako da je nabavila početne (sirove, neobrađene) podatke iz studije " Public Use Files" , odmah nakon što su bili dostupni i preneseni na CD-u od RKI-u.
krank 1Već njihove prve procjene  su pokazale prednost necijepljenih, između ostalog, u vezi s peludna groznicom, neurodermitisom, alergijom na nikal, ADHD (povećana aktivnost), skoliozom, infekcijom uha, upalom pluća, učestalosti nekih infekcija i potrebom za govornom terapijom (logoped) i korištenjem naočala. 
No, kao matematička procjena važnosti rezultata, rezultati su uglavnom bili ispod praga takozvane "statističke značajnosti". To je imalo veze s činjenicom, da je u studiji bilo razmjerno malo necijepljenih. Međutim, što je manji broj ispitanika, tim je naravno manje točna i statistička ispravnost.
Međutim, tijekom daljnjeg pretraživanja je Angelika Müller utvrdila, da su autori studije očito manipulirali ishode. Tako je bio već i inače mali broj necijepljenih, dodatno snižen proizvoljnim isključenjem doseljenika (stranih državljana koji žive u BRD) . U drugim procjenema su autori međutim doseljenike uzeli u obzir. 
krank 2Druga računalna obmana podataka kreativnih RKI-žonglera, sastojala se upravo u izostavljanju takozvanog "težinskog faktora" u usporedbi između cijepljenih i necijepljenih. Težinski faktor treba ispraviti - "odstupanja u sastavu sudionika studije, u odnosu na ukupno stanovništvo" - ono što je inače učinjeno u svim ostalim procjenama. (Op. Urednika: To bi značilo da se obrati pozornost na postotak stranih državljana u stanovništvu) I ovaj trik je također potisnuo broj necijepljenih ispod praga statističke značajnosti.  
Dakle, Savezna agencija odgovorna za "obranu od opasnosti po zdravlje", krivotvori istraživanje, koje je financirano poreznim novcem, kako bi prikrili zdravstvene nedostatke masovnog cijepljenja?
Ocjene podataka Angelike Müller, trenutno još ispituju ugledni stručnjaci. Međutim, postoje već pokazatelji da je ispravno izračunala - a ne RKI.
Dana 9. travnja, 2016., Angelika Müller će na stuttgartska simpoziju cijepljenja ( 11. Stuttgarter Impfsymposiums ) izvještavati o svim detaljima trenutnog stanja njezinih procjena. Ostale teme sastanka će biti "Prijetnja obveznog cijepljenja" i "Obrana slobodne odluke cijepljenja". Osim toga se očekuje i Dr. Andrew Wakefield , liječnik koji je 1998. rasplamsao raspravu o autizmu, u kojoj je autizam povezao s cijepljenjem.   

DODATAK

Pogledajmo koje su popratne pojave cjepiva protiv tetanusa, navedene na listiću koji je priložen uz cjepivo:     
•  Upala živaca i oštećenje živaca, smetnje u vidu
• Paraliza, uzlazna paraliza, paraliza dišnih puteva
• alergijska reakcija i šok, alergijsko oboljenje bubrega
• Uništenje faktora za zgrušavanje krvi
• Natečeni limfni čvorovi
• Povišena temperatura, groznica
• Bolovi mišića i zglobova
• Mučnina , glavobolja, povraćanje
.......................................................................................... ..
A sada pogledajmo dalje što o popratnim pojavama DTP-cjepiva piše na hrvatskoj stranici:   

"CIJEPLJENJE PROTIV DIFTERIJE, TETANUSA I pertusis (hripavca)"

Koje su moguće nuspojave na cjepivo protiv difterije, tetanusa i pertusisa?
Obolijevanje od difterije, tetanusa ili pertusisa donosi mnogo veće rizike od DTP cjepiva!
Kao i kod svakog lijeka, i kod cjepiva postoji rizik od nuspojava. Rizik da će ovo cjepivo uzrokovati teške i jako teške reakcije izuzetno je mali.
Blaže reakcije (koje su i najčešće zabilježene):
bol, crvenilo, oteklina na mjestu injekcije
neuobičajeni plač
povraćanje
uzimanje hrane ili pića manje nego uobičajeno
nemir, pospanost, spavanje više ili manje nego uobičajeno
povišena temperatura
Javljaju se 48 h od cijepljenja. Nisu zapreka za nastavak cijepljenja.

Teške reakcije (neuobičajene) kod cijelostaničnog cjepiva:

konvulzije (grčevi u vrućici)
neutješni plač u trajanju dulje od 3 sata
stanje slično šoku (napad mlohavosti i bljedila)
vrućica viša od 40,5 ° C
oteklina veća od pola ruke ili noge
I ove se reakcije javljaju 48h od cijepljenja ali se mogu javiti i nakon 7 dana.

( izvor zvono-istine.org, Valter / uredio anonymous )

Nema komentara:

Objavi komentar