UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

srijeda, 9. ožujka 2016.

'Imamo 5 faraonskih institucija kojima nitko ništa ne može'



Saborski zastupnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić u opširnoj objavi na Facebooku je apelirao prema Vladi i prema Saboru da se uvede registar imovine za sve one koji su na javnom novcu.
'' U Hrvatskoj imamo bar pet faraonskih institucija: Državno sudbeno vijeće, Poreznu upravu, HRT, DORH, Duud i HNB. Institucije koje rade neodgovorno, protuzakonito, ne komuniciraju, ne odgovaraju i već desetljećima isti ljudi, ista klika se vrti tamo, nedodirljivi, neupitni i nitko im ne može ništa.
Onda je upitno govoriti o pravnoj državi. Jer u pravnoj državi, ako netko ne radi, ako troši javni novac, vi ga smijenite, taj nema sutra što doći na posao.
Nešto se trebalo održat i na sudu, nije se održalo. Tko će za to odgovarati? Krši se procedura, pa što onda? Gubimo novac, gubimo vrijeme, to je nešto što se ne bi smjelo događati.
Htio bih apelirati prema Vladi i prema Saboru da uvedemo registar imovine za sve one koji su na javnom novcu, za službenike i namještenike, tako da se ne događa da netko kad dođe na mjesto dužnosnika, prepiše na brata, majku, supružnika imovinu i onda nema ništa, i kad završi, opet to vrati na sebe. Onda se ne bi događalo da pojedini zaposlenici ministarstava ili agencija uz plaću od 7,8 tisuća kuna, imaju deset puta više imovine pa grade vile, kuće, vikendice i kažu: "Plaća je mala, ali su prihodi veliki."
Ovakav registar bi to spriječio, pa tko ne može opravdati svoju imovinu, taj je lopov i postoje postupci da se ta imovina oduzme. Takav registar, ali tajan, treba proširiti na sve hrvatske građane kako bi brzo i učinkovito svu onu otetu imovinu popisali i vratili pravim vlasnicima.
Čuli smo i na izvješću o Duud-ju koliko je državne imovine razvučeno na sve strane i kolike milijarde kuna štete su napravljene poreznim obveznicima. S druge strane, moramo ići na kojekakva tržišta zaduživati ​​se, a toliko novca nam pred nosom nestaje.
Pri ulasku u sabornicu imamo bistu Ante Starčevića koji je svojedobno rekao: Onaj tko se kruhom naroda hrani, ima i narodu izdavati račune. Pa neka nas vodi ta rečenica.
Imamo, pogotovo u manjim općinama i gradovima, ljude koji prema svojim sugrađanima imaju feudalni odnos, kontroliraju u svom mjestu institucije, uvjete za zapošljavanje i tu je jako raširena korupcija.
Uspješnost ove Vlade ovisiti će o tome koliko uspješno će se suprotstaviti kojekakvim lobijima i faraonima u ovim institucijama: DORH, DSV, Duud, HRT, HNB, Porezna uprava. Ima ih još, ali tu je problem i tu treba djelovati '', napisao je Sinčić na svom Facebook profilu.


Video snimak Ivanovog govora u saboru

Nema komentara:

Objavi komentar