UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

četvrtak, 10. ožujka 2016.

UŽIVO RUSKA ALARMANTNA PROGNOZA - SRBIJI PRIJETI POTOP

Putin: Srbima pomoći na sve načine!


Ruski meteorolozi i dalje upozoravaju da Srbiji prijeti potop do sada neviđenih razmjera.  Kiša počinje u četvrtak u 21 sat i padaće do subote
23:23 Izlila se Velika Morava
Zbog visokog vodostaja izlila se Velika Morava kod mjesta Čepure u općini Parčina, preplavivši put Paraćin- Čepure-Raševica, koji je zatvoren za promet.  Dionica puta Čepure - Raševica je zatvorena za promet, postavljena je odgovarajuća putna signalizacija i vozačima preporučamo korištenje alternativnih pravaca " , rekao je večeras novinarima predstavnik Direkcije za izgranju općine Paraćin Dušan Ilić. Ovaj dio puta gotovo uvijek bude poplavljen kada naraste vodostaj Velike Morave, a sada je u pitanju poplavni val koji stiže iz Zapadne Morave, rekli su Tanjugu mještani.
**************************************************
Prema prognozi Hidrometeorološkog centra Rusije, Srbiju će tijekom sutrašnjeg dana pogoditi dva kišna valova odjednom.  Prvi dolazi s juga i on će zahvatiti Zapadnu Srbiju, dok drugi dolazi s istoka i izazvat jake padavine na jugoistoku Srbije.
Meteorolozi iz Rusije također upozoravaju da će na pojedinom mjestima količine padalina premašiti one iz 2014. godine, i navode da će u prosjeku pasti od 50 do 70 litara kiše po četvornom metru, a negdje čak i svih 120 litara, što je više nego tijekom cijelog mjeseca u ovo doba godine.
Foto: http://wmc.meteoinfo.ru/Foto: http://wmc.meteoinfo.ru/
Nevrijeme bi trebalo početi sutra navečer oko 21 sat, i da traje cijelu noć, upozoravaju meteorolozi, i dodaju da je opasnost od poplava veća, jer je zemljište već natopljeno vodom, dok su velike rijeke premašile svoje uobičajene vodostaje.  Postoji i opasnost od otapanja snijega i slijevanja tih voda.
Ruski metorolozi upozoravaju da ovo neće biti kraj nesreća jer Srbiji 17. ožujka prijeti još jedan kišni ciklon, nešto manje jačine, ali koji će donijeti oko 60 litara padalina po četvornom metru.
Foto: APFoto: AP
Putin naredio da se Srbiji pomogne na svaki način
Prema saznanjima Kurira, predsjednik Rusije Vladimir Putin je osobno zainteresiran za sudbinu Srbije i naredio da se spreme transportne letjelice i spasilačke ekipe koje će biti upućene u Srbiju u slučaju potrebe.


( izvor kurir.rs / uredio anonymous )

Nema komentara:

Objavi komentar