UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

ponedjeljak, 7. ožujka 2016.

Milijarder upozorava: Mi uništavamo srednju klasu, pripremite se za "ustanak osiromašenih"



Južnoafrikanac Johann Rupert koji je zgrnuo milijarde preprodajom dragulja, skupih odjevnih predmeta i druge luksuzne robe kaže da će zbog robotizacije i razvoja umjetne inteligencije eskalirati napetost između bogatih i siromašnih.

"Mi ne možemo imati svijet u kojem 0.1 posto od 0.1 posto uzima sva dobra, "rekao je Rupert čije bogatstvo Bloomberg procjenjuje na 7.5 milijardi dolara. "To nije fer i nije održivo".

Osnivač Richemont, u čijem je carstvu 20 poznatih luksuznih marki uključujući Vacheron Constantin i Montblanc, vjeruje da će razvoj tehnologije dovesti do masovnih otpuštanja radnika i da će bogataši početi skrivati ​​svoju imovinu.  

"Kako će se društvo nositi sa strukturnom nezaposlenošću i zavišću, mržnjom i socijalnim davanjima?, "upitao je milijarder na konferenciji Financial Timesa u Monaku. "Mi uništavamo srednju klasu i na ovom stupnju to izravno utječe na nas. To je nepošteno i to me noću drži budnim".

Rupert, propali student čiji je otac zaradio bogatstvo osnivanjem i prodajom duhanske tvrtke, često kritizira društvena kretanja i nudi pesimistična gledišta na ekonomiju zbog čega je dobio nadimak "medvjed". On sebe naziva "reformiranom prostitutkom" jer je dobar dio karijere proveo kao investicijski bankar. Milijarder je 2008. godine rekao da će se kolateralna šteta uzrokovana "financijskom krizom" osjećati godinama.  
"Mi hrlimo prema golemim društvenim promjenama, Priviknite se na to i budite pripremljeni," kaže.

  
(Izvor index.hr / uredio anonymous)

Nema komentara:

Objavi komentar