UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

petak, 11. ožujka 2016.

Ovo trebate učiniti kako bi odjavili HRT-ovu pretplatu i postali slobodni od njihovih kontrolora!Odjava će vrijediti s prvim sljedećim mjesecom od datuma potpisane izjave, a prema najnovijoj presudi, korisnik nakon toga više nije dužan pustiti kontrolora HRT-a u stan, niti ga HRT zbog toga smije ponovno prijaviti za plaćanje mjesečne pristojbe.
Visoki upravni sud Republike Hrvatske potvrdio je ono na što su se građani godinama žalili i upozoravali: HRT ne smije provjeravati koristi li netko i dalje odjavljene prijemnike, odnosno kada netko odjavi prijemnik kontrolor nema pravo ući u stan i ponovno provjeravati je li postoji prijemnik.
To nije jedina nepravilnost, nezakonitost je utvrđena iu dijelu HRT-ovih odredbi koje propisuju javnobilježničke ovjere potpisa na zahtjevu za odjavu prijamnika.
"Uz obvezu plaćanja mjesečne pristojbe, koja je sama po sebi određeni teret za obveznike njezinog plaćanja, propisivanje obveze javnobilježničke ovjere potpisa predstavlja nezakonito uveden dodatni namet. Propisivanje obveze javnobilježničke ovjere potpisa na zahtjevu za odjavu prijamnika ne opravdava cilj koji se hoće postići i predstavlja mjeru prekomjernog opterećenja za obveznike plaćanja mjesečne pristojbe ", stoji u odluci Suda koju će HRT morati uzeti u obzir.
Na koji način odjaviti tv prijamnik? Vrlo jednostavno: potrebno je  ispuniti obrazac zahtjeva za odjavu prijemnika , koji dostupan na službenim web stranicama HRT-a te ga potpisati i poslati na adresu sjedišta HRT-a: RJ pristojbe, Prisavlje 3, 10 000 Zagreb. To se može učiniti osobno, poštom ili putem druge ovlaštene pravne ili fizičke osobe.
Iako zasad još uvijek na zahtjevu HRT-a stoji da ga trebate ovjeriti, no HRT bi uskoro morao ukloniti tu odredbu- dakle, bit će dovoljno samo ga potpisati.
Odjava će vrijediti s prvim sljedećim mjesecom od datuma potpisane izjave, a prema najnovijoj presudi, korisnik nakon toga više nije dužan pustiti kontrolora HRT-a u stan, niti ga HRT zbog toga smije ponovno prijaviti za plaćanje mjesečne pristojbe.


( izvor dnevno.hr / uredio anonymous ) 

3 komentara:

  1. Zapravo ovo nije točno. U zahtjevu za odjavu stoji 5 točaka zbog čega odjavljujete TV. Smrt, odlazak u inozemstvo, a kuća prazna, iznošenje TV iz kuće, odlazak u dom umirovljenika itd. Iznijela sam TV iz kuće, pokazala ga kontroli, zajedno sa skinutom antenom i digitalcem. E, onda su mi rekli da imam u autu radio i prijavili me. Radio ne radi, jer nakon promjene akumulatora, trebalo je ponovo unijeti kod, a ja ga ne znam. Sada čekam da stigne ponovo tužba od HRT-a.

    OdgovoriIzbriši
  2. Šuša sa rogatim nikad nije mogla. ali je pokušaj svake pohvale vrijedan.

    OdgovoriIzbriši