UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

petak, 11. ožujka 2016.

Malić je na HTV-u objavio tjeralicu za Ostojićem, Dominićem, Bertinom i Milanovićem, ali i stavio omču oko vrata Petrovu i Orepiću
Malićev gostovanje i riječi koje je izrekao na HTV-u pokazuju više od ičega koliko je ružnu ulogu u održavanju i razvoju prljavih standarda imala Radmanova HTV, odnosno desetke njezinih urednika, koji bi samo zbog ovoga, morali biti trenutno posmjenjivani i nečasno otpušteni uz primjereno obrazloženje iz te medijske kuće.
Nakon današnjeg gostovanja novinara Gordana Malića u Studiju 4 HTV-a, ozbiljna država bi morala uhititi Ranka Ostojića, Bertina, Dominic i sve hijerarhijski upetljane iz ministarstva unutarnjih poslova, ili samoga Malića. A teško da bi i Zoran Milanović ostao bez lisica. Uz to bi ozbiljna i principijelna vlast imala težak problem suočena s kompromitacijom tek izabranoga ministra Orepić.
Teškim optužbama kompletnog rukovodstva Ostojićeva ministarstva uz prezentaciju dokumenata pred kamerama, Malić je zapravo postavio golemi izazov pred vladajuću koaliciju i navukao omču na vrat Petrovu i Orepić, prije svih, ali i samo nešto labaviju Oreškoviću i Karamarku.
Iako nije zanemariva mogućnost da Karamarko nije neinformiran o ovome što je izrekao Malić, obveze koje je i pred njega stavio, ne daju mu ni malo mogućnosti odstupanja.
Što je to tako zastrašujuće iznio Malić?
Ništa što hrvatska javnost nije već znala tijekom Malićevih ranijih medijskih istupa, prije svega nekoliko puta u bujicama, dok je postojala potpuna zabrana svih informacija koje su mogle na bilo koji način uznemiriti vladajuću Milanovićevu oligarhiju i njihove institucionalne prirepka, u kontroliranim medijima. Riječ je o teškim zloupotrebama PNUSKOK-a, dokazima o nezakonitom praćenju Slavka Linića tijekom priprema za Glavni odbor SDP-a, na kojemu se odlučivalo tajnim glasovanjem o izbacivanju Linića iz stranke. Iako je bilo govora o kreditu Kreši Milanoviću, ta informacija je ipak bila sekundarnog karaktera u odnosu prema zlouporabama MUP-a.
Malić je urbi et orbi pokazao dokumente s potpisom ravnatelja PNUSKOK-a Bertine, iz kojih se očito vidi policijsko istražno postupanje, pri čemu je Malić naveo i korespondenciju PNUSKOK-a s FBI-em zarad međunarodnih istražnih radnji, što je prema njegovim riječima izravni dokaz o kriminalističkoj obradi ili institucionalnom državnom progonu Linića.
Problem tih policijskih postupanja u koje su bili potpuno uključeni ravnatelji policije i PNUSKOK-a Dominić i Bertina uz blagoslov Ranka Ostojića, je u tome što su morali imati odobrenje odnosno suglasnost DORH-a, koji je javno potvrdio da o tome nisu imali pojma.
Ako je to tako, a jako su uvjerljive i teške optužbe, radi se o klasičnoj privatizaciji prvorazrednih državnih institucija represivnog aparata, pri čemu optužbe o privatizaciji PNUSKOK-a, što po logici stvari jako osnažuje slutnje o privatizaciji SOA, kojima svjedočimo proteklih dana, postaju vrlo realne i uznemirujuće.
Kad već mostovima ministru Orepić i kompletnoj koaliciji nije bio dovoljan razlog za smjene i kazneno procesuiranje teška zloupotreba specijalne policije protiv branitelja u crkvi sv. Marka, bit će zanimljivo vidjeti jesu li Mostovci spremni zbog zadržavanje pozicija u vlasti, javno popljuvati sva načela koje su čak iritantno zagovarali.
Malić je također iznio još neke vrlo kompromitirajuće činjenice, koje i te kako, uz ovo što sam naveo, ukazuju na teške napukline u ponašanju HDZ-a i njegovih ministara u aktualnoj Vladi. Primjera radi, ukazao je na obustavu postupka poreznog nadzora u slučajevima u koje je izravno involviran brat Zorana Milanovića, a ukazuju na teška zlodjela.
Malić je to pred kamerama nazvao neformalnom, tajnom, zloćudnom velikom koalicijom, koja se ispod političke pozornice i te kako održava i to godinama, štiteći klasičan kriminal i sfere utjecaja umreženih interesa u stotinama nedostupnih kriminalnih slučajeva.
Današnje Malićev gostovanje u Studiju 4 i poruke koje je poslao vrlo su znakovite iz više razloga.
Prvo, već sam rekao, ako nakon ovoga Malić ostane na slobodi, a ne budu uhićeni najviši državni dužnosnici umiješani u izglednu tešku zlouporabu državnih institucija u progonu jednoga čovjeka iz političkih razloga, onda je to otvoreni dokaz skrivene koalicije, ne na političkim, nego na kriminalnim načelima i interesima.
Malićev gostovanje i riječi koje je izrekao na HTV-u pokazuju više od ičega koliko je ružnu ulogu u održavanju i razvoju prljavih standarda imala Radmanova HTV, odnosno desetke njezinih urednika, koji bi samo zbog ovoga, morali biti trenutno posmjenjivani i nečasno otpušteni uz primjereno obrazloženje iz te medijske kuće.
Da se nikada više ne bi dokopali medijske pozicije za uništavanje esencije novinarstva i hrvatskog društva.
Dokumenti koji jasno optužuju Ostojićev rukovodni tim u ministarstvu unutarnjih poslova, prije svega ljude koje Orepić štiti i zadržava na njihovim visokim državnim pozicijama, Dominic i Bertina, vrlo neugodno upozoravaju na već postojeće informacije u medijima, da je Orepić možda iz nekih razloga svezanih ruku i obvezan štititi čitav niz ljudi i vrlo prljavih poslova, koje su ostavili iza sebe tijekom svojih mandata. To izravno upire prstom u Božu Petrova i nadvija teške tamne oblake nad njega, posebice u svijetlu činjenice da je javno potvrdio svoje inzistiranje na Orepić. Orepić je na jako tankom ledu zbog inzistiranja na tim ljudima, čime je otvoreno preuzeo odgovornost za njihovu profesionalnu čast, koja je teško osporena uz otvorene sumnje koje je javnost s razlogom imala i ranije. Orešković također zbog Orepić ima gadan problem, ali ništa manji ni zbog Petrova koji je založio svoj ljudski i politički kredibilitet za Orepić. Ne samo on, nego kompletna vladajuća koalicija, prije svih Most, ali ništa manje i HDZ.
A najviše od svih - Hrvatska, što god ostalo ispod tog imena.
S druge strane, Karamarko mora ministra financija pitati što rade njegove porezne službe, ako je istina podatak koji je iznio Malić, da upravo nadzorne službe ministarstva financija, odustaju od već započetih istraga oko potencijalnih teških prijevara u nekoliko slučajeva u koje je navodno izravno upetljan Krešimir Milanović.
Riječi koje je Malić izrekao ne smiju ostati bez vrlo jasnih i vrlo tvrdih posljedica. U svakom drugom slučaju, Most i njegova korektivna principijelnost za koju su založili i osobne obraze, postat će prvorazredna javna blamaža. HDZ i Karamarko će samo potvrditi da im se ne smije vjerovati, a Orešković će posve neprimjereno svojoj profesionalnoj karijeri, ispasti obična zakrpa vrlo dvojbenom parapolitičke poretku, neusporedivom s državama i demokracijama razvijenog svijeta.
Neki će reći - a SDP?
Zar je nekome zdrava razuma potrebno bilo što o njima govoriti?
Marko Ljubić ( izvor croative.net / uredio anonymous )

Nema komentara:

Objavi komentar