UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

srijeda, 9. ožujka 2016.

Konopljino mlijeko: Najkompleksniji izvor hrane na Zemlji

Nutricionistički promatrano, sjeme konoplje je najkompleksniji izvor hrane na Zemlji • Ne brinite, konzumacija konopljinog mlijeka je legalna!VEĆ i vrapci na grani znaju kako kravlje mlijeko nije značajno prema svojim nutritivnim svojstvima kao što je to nekada bilo radi uobičajenih postupaka pasterizacije i homogenizacije kojima se uništavaju gotovo svi hranjivi sastojci. Ipak, mnogi su se tijekom života navikli na konzumaciju mlijeka, pa je sve učestalija konzumacija mlijeka proizašlog iz biljnih izvora.


 
Konopljino mlijeko sve učestalije se spominje kao najzdraviji supstitut kravljeg mlijeka. Čak štoviše, konopljino mlijeko ima veću količinu kalija i fosfora u svom sastavu u odnosu na kravlje mlijeko, a također je i bogato proteinima. Ono što ovo mlijeko čini posebnim nisu čak ni vlakna koja sadrži, već esencijalne i amino - kiseline koje su zastupljene u sjemenkama konoplje u većim količinama nego što je to utvrđeno u bilo kojem drugom, ljudima poznatom, izvoru hrane. Ne brinite, konzumacija konopljinog mlijeka je legalna!
 
Konzumacija sjemenki industrijske konoplje u potpunosti je legalna iz razloga što sjemenke ne sadrže THC, sastojak koji se nalazi u indijskoj konoplji. Nutricionistički promatrano, sjeme konoplje je najkompleksniji izvor hrane na Zemlji. 
 
100 g sjemenki konoplje ima 503 kcal, a njihov sastav čine:
 
22.5% sastava - proteini
 
30% sastava - masti
 
5.7% sastava - voda
 
5.9% sastava - pepeo
 
35.8% sastava - karbohidrati
 
vitamini A, B1, B2, B3, B6, C, D, E
 
Mlijeko od sjemenki konoplje
 

Sastojci:

 
1/2 šalice sjemenki konoplje u ljuskama
 
2 šalice vode
 
arome (vanilija, cimet) i zaslađivači (med, stevija, umjetno sladilo)
 
priprema:
 • - U posudi pomiješajte sjemenke i vodu, potom je prekrijte i odložite u hladnjak na nekoliko sati
   
 • - Potom dodajte vode koliko je potrebno da prekrijete sjemenke, također dodajte arme i zaslađivače
   
 • - Sadržaj posude izmiksajte u blenderu te potom procijedite pomoću guste gaze
   
 • - Preostalu suhu tvar možete koristiti kao namaz, ili pak za pripremu slastica
   
Na ovaj način pripremljeno mlijeko može se skladištiti u hladnjaku do maksimalno 3 dana.( izvor index.hr / uredio anonymous )

Nema komentara:

Objavi komentar