UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

utorak, 8. ožujka 2016.

JOŠ NAMETA !? RTV pristojbu od 80 kuna plaćat će i svi prijevoznici u zemlji koji imaju kamione

Pozivi na prijavu prijamnika poslani su na adrese nekoliko stotina tvrtki

Mnoge hrvatske cestovne prijevoznike su ovih dana šokirali dopisi  Hrvatske radio-televizije  koji su stigli na njihove adrese, au kojima ih se poziva da prijave sve radioprijamnik u svojim kamionima i da za njih plaćaju  RTV pristojbu .
Tako će tvrtka koja primjerice ima 35 kamiona za RTV pristojbu godišnje morati izdvajati čak 33.600 kuna
Dragutin Kranjčec , predsjednik Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika, kaže da su mu se javili mnogi kolege kad su dobili dopise HRT-a i najavljuje da će od Vlade tražiti ukidanje takvih narazumnih nameta. U Hrvatskoj je, kaže, oko  54.000 vozila registriranih za međunarodni promet, i za svako to vozilo mora se plaćati mjesečno 80 kuna RTV pristojbe. Nije mu jasno, kaže, zašto bi prijevoznik morao plaćati tu pristojbu kad su njegovi kamioni 90 posto vremena izvan Hrvatske, a uostalom vozači tih kamiona ionako plaćaju tu pristojbu za prijamnike koje imaju kod kuće.
Na HRT-u kažu da su na temelju podataka iz MUP-a o korisnicima motornih vozila u leasingu poslali pozive za prijavu svima onima koji se koriste  motornim vozilima na leasing , a koji nisu evidentirani platiše mjesečne pristojbe za prijamnik u motornomu vozilu. Nisu nam odgovorili na koliko su točno adresa poslali pozive za prijavu prijamnika, ali kažu da je riječ o nekoliko stotina tvrtki. No za slanje tih poziva imaju zakonsko pokriće pa objašnjavaju da su sve pravne osobe, udruge bez pravne osobnosti, obrtnici i druge fizičke osobe koje obavljaju samostalnu djelatnost, dužne sukladno Zakonu o HRT-u plaćati pristojbu na svaki prijamnik te da su obveznici plaćanja mjesečne pristojbe vlasnici ili posjednici prijamnika.  


( izvor večernji list / uredio anonymous )

Nema komentara:

Objavi komentar