UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

subota, 12. ožujka 2016.

‘Poljska vlada VRAĆA NARODU OPLJAČKANO, dok će Hrvati gledati nove pljačke’

Nova Vlada Poljske vraća narodu opljačkane banke i uvodi temeljni dohodak za obitelji s minimalno jednim djetetom, zbog čega ih korporativni mediji toliko i napadaju, a nova vlada RH nastavit će po starom modelu: prvo na redu je zdravstvo, smatra ekonomist Dinko Bartulović



Nova poljska Vlada, koju od studenog vodi premijerka  Beata Maria Szydło , uskoro planira odobriti osnovni prihod za sve obitelji koje imaju više od jednog djeteta i kreće s provedbom plana nacionalizacije bankarskog sektora.

Razlika u Strategiji razvoja RH i onoga što radi nova vlada Poljske je u činjenici da stranka POKRET ZAJEDNO ne planira provoditi nacionalizacije, jer one na kraju završavaju na međunarodnim sudovima s odštetnim zahtjevima koje strani suci uvijek presude za lopove špekulanti i na kraju taj novac se mora platiti lopovima.  
Poljska kao i Hrvatska treba provesti poništenje pretvorbe i ništavnost privatizacije i za takav postupak nije nadležan niti jedan sud izvan Poljske ili Hrvatske. U Hrvatskoj postoji i nalog da se napravi taj proces u odlukama Sabora i NE zastarijevanja RATNE PLJAČKE I profiterstva i odlukama Državne revizije o nelegalnosti PRIVATIZACIJE, piše Dinko Bartulović, ekonomist i osnivač Pokreta Zajedno, na blogu Pokreta Zajedno  
Poljska kao i Hrvatska mora razvlastiti lopove koje su opljačkali vlasništva naroda po glavi stanovnika u resursima, bankama i HNB i preko noći pretvorili se u multimilijarder i milijunaše i sada uporno provode politiku bankrota stanovništva i pljačke domova ljudi.
Tko je opljačkao Hrvatsku i Hrvate? 
HDZ i Franjo Tuđman namjerno su pokrenuli pljačku naroda, odbivši ekonomski model akademika Vojnića i vaučerizaciju ili predaju vlasništva svakom građaninu po principu jednakih udjela, smatra Bartulović   
Dodaje potom da je nakon HDZ-a, SDP  nastavio istu pljačku na isti način. 
"Zapravo HDZ i SDP pljačkaju narod na isti način 25 godina protuustavnim pretvorbama, privatizacijama i vanjskim zaduženjima RH izvan Hrvatske narodne banke. Bedasti građani se svađaju i navijaju za HDZ i SDP ne znajući da su i jedni i drugi kupljeni političari koji rade za međunarodnu financijsku oligarhiju i za svoj džep a narod uvijek ima veleizdaju, bio na vlasti HDZ ili SDP!
"Tuđman, Manolić i Šušak odlučili se za pljačku" - tvrdi akademik Vojnić
Citirajmo akademika Vojnića, autora kineskog ekonomskog modela, danas najbolje ekonomije svijeta, ekonomije koja je nositelj duga SAD i ekonomije koja ima najvišu izvoz kapitala u svijet danas.
"Još smo krajem osamdesetih počeli pripremati program privatizacije s namjerom da društvena imovina pripadne građanima i radnicima koji su je stvarali i da u njoj sudjeluju svi građani. To je bila jedina logika. U osnovi, bila je riječ o modelu vaučera, kod kojeg se u privatizaciji kombinira i privatno i grupno vlasništvo, zadružno vlasništvo s težištem na privatnom. Poduzeća bi se privatizirala na način da radnici sudjeluju u tome, tako ih nitko ne bi mogao opljačkati.  Josip Manolić  (premijer 1991., op. DG) bio je stalno u vezi sa mnom i čitao je dokument o koncepciji razvoja privatizacije, koji jedino nije dobio podršku Vijeća za obranu i nacionalnu sigurnost (VONS), na čijem je čelu bio  Gojko Šušak . Nisam prošao na VONS-u, kazao mi je Manolić. To su bili strašni momenti, koji nas prate i danas. "
"Smatrali smo da imovina pripada građanima i radnicima koji su je stvarali, a oni su se u Norvalu Kanada sa Šuškom i njegovim društvom dogovorili da će je podijeliti između sebe. Čitava ekonomska politika postavljena je u službu norvalskih ciljeva. Početni tečaj od 4,44 kune za marku ubrzo je izmijenjen na 3,6.  Na izvozu nema pljačke , ali uvoz je nešto drugo. Model zasnovan na trgovini i uvozu napravljen je da se uz tajkunsku privatizaciju otvoriti još jedan kanal brzog i lakog bogaćenja. Cijena toga je propast industrije. "
"Mi smo polazili od toga da imovina pripada građanima i radnicima koji su je stvarali, a oni su se u Norvalu, u Kanadi, s  Gojkom Šuškom  i njegovim društvom, unaprijed dogovorili da će je, čim dođu na vlast, podijeliti između sebe, odnosno kome oni žele. I, naravno, onima koji su im pomogli, financijski i na druge načine, da dođu na vlast. Čitava ekonomska politika postavljena je u službu norvalskih ciljeva. "
Tajna partija sudjeluje u svim pljačkama
Dvadesetpet godina negativnih rezultata, pljačke i bogaćenja partijskih tajkuna i bankara traje bez prestanka bio na vlasti HDZ i SDP. U toj pljački sudjeluje tajna partija s svojim stanicama strankama HDZ i SDP. Narod se veseli pobjedi jednih gubitkom izbora drugih a svi zaboravljaju da - bio na vlasti HDZ ili SDP, lista najbogatijih Hrvata je 25 godina ista, oni uvijek imaju subvencije i pomoći, a mi veće dugove i na kraju i gubitke domova ", navodi dalje osnivač pokreta Zajedno u svom vrlo čitanom  blogu .
Koji su to lijevi a koji su to desni, kada i jedni i drugi futro novim novcima Todoriće, Lukovića, Prke, Artuković, Drkove i sve mafijaške klanove.
Devedeset posto naroda ima samo dugove, veći dio uhljeba ostati će bez posla jer više nisu potrebni a vrh stranke će po napucima MMF krenuti prvo s pljačkama tj. privatizacijama zdravstva, HPB, Pošte, privatizacijom autocesta, pljačkom voda, HEP-a, i zračnih i riječnih i morskih luka, opljačkati će oni i Croatia osiguranje i sve rentabilne dijelove HŽ a nama građanima će ostaviti sve gubitaše. Na kraju opljačkati će i naše domove!
Sve o čemu govorim dogodit će se bio na vlasti HDZ ili SDP, sve jedno je. Njihova borba se sastoji samo u borbi za nastavak pljačke. Tko dobije većinu taj ima pravo pljačkati narod a onima koji su izgubili izbore ostaju zlatni udjeli od prijašnjih pljački.
Da zaključim, izgleda da je narod Poljske izabrao vodstvo koje će služiti narodu i sukobiti se s lopovima koji su s MMF, Svjetskom bankom i New Yorške bankarima uz pomoć Sorosa i Sachsa opljačkali i veleizdali narod Poljske.
Dok god Hrvati glasaju za HDZ i SDP, mi ćemo biti u programu pljačke a pljačkaši i HDZ i SDP će pucati od smijeha i sreće jer 25 godina pljačkaju narod a narodu to i danas nije jasno, zaključuje ekonomist Dinko Bartulović .



( izvor promise.hr / uredio anonymous ) 

Nema komentara:

Objavi komentar