UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

četvrtak, 3. ožujka 2016.

Ovi su političari-paraziti na račun države dobili povlaštene kredite: Karamarkova kamata tek 2 posto



PROTEKLIH tjedana puno se govori o nizu privilegija i povlastica u kojima uživaju saborski zastupnici i dužnosnici, i dok javnost većinom smatra kako bi se trebali odreći naknade za stan, odvojeni život, režije i ostalih beneficija, dio hrvatskih političara povlašten je i iznimno povoljnim kreditima koje su uspjeli dobiti na račun države.

Ako se bolje proanaliziraju imovinske kartice dužnosnika, često će se moći vidjeti kako pojedini od njih imaju i više kredita. No, neki od njih iskoristili su sve što su mogli kako bi ga lakše otplatili.

Ministar zaštite okoliša Slaven Dobrović digao je kredit uz kamatu od tek 2,5 posto, ostatak mu pokriva država kao znanstvenom novaku. Još povoljnije je prošao Milijan Brkić kad je 2008. digao u PBZ-u 200.000 eura kredita, a plaća tek 2 posto kamatu. Ostatak do normalne kamate plaća SOE-a, jednako kao i novom ministru obrane Josipu Buljević za 170.000 eura kredita iz 2009., donosi RTL .

U Hrvatskoj 1994. nitko nije mogao dobiti kamatu manju od 10 posto, no u tom razdoblju Tomislav Karamarko ima 330.000 kuna kredita na 40 godina, no Zabi plaća kamatu od dva posto, dok ostatak pokriva MUP.

uštedio i do nekoliko stotina tisuća kuna
Kolika je to razlika od kamate koju plaćaju "obični smrtnici" dobro pokazuje ovaj primjer - ako netko uzme 750.000 kuna od banke s ratom od 2 posto na 20 godina, tada će morati vratiti još na kraju dodatnih 150.000 kuna, odnosno ukupno 900.000 kuna. Ako netko uzme isti taj iznos na isti period s ratom od 4 posto, tada će dodatno morati vratiti u 300.000 tisuća kuna, odnosno 1,5 milijuna kuna ukupno.

Bez pomoći države i ne toliko povoljan kredit, no svejedno povoljniji od svih drugih na tržištu , dobio je i bivši premijer Zoran Milanović.
On je podigao milijunski kredit, a kamata koju plaća iznosi pet posto. Bivši ministar Maras je digao kunski kredit s kamatom od 5.2 posto, dok je Kolinda dobila milijunski kredit na kojeg plaća 5.4 posto kamate.


  
Za razliku od svih gore navedenih, nova ministrica socijalne politike i mladih, Bernardica Juretić, nije imala sreće s kreditima. Naime, poznato je kako ministrica na kredit troši ukupno 12 tisuća kuna, dok joj mjesečna plaća iznosi oko 15 tisuća kuna. Juretić plaća kamatu od 6.2 posto na kredit od 185 tisuća eura.



( izvor index.hr / uredio anonymous )

2 komentara:

  1. Želim obavijestiti javnost da je gđa Helen Wilson, privatni zajam zajmodavac koji posuđuje života vrijeme prilika. Da li je potrebna hitna kredit za isplatiti vaš dug ili vam je potreban kredit za poboljšanje vašeg poslovanja? Vi ste odbijen od strane banaka i drugih financijskih institucija? Trebate li konsolidacija zajam ili hipoteku? u potrazi za više jer smo ovdje da bi sve svoje financijske probleme stvar prošlosti. Naš kreditiranja pojedincima kojima je potrebna financijska pomoć, koja imaju loše kreditne ili je potrebna novca za platiti račune, da ulagati u poslovanje po stopi od 2%. Želim koristiti ovaj medij obavijestiti vas da smo pružiti pouzdanu pomoć i primatelja, te će biti spremni ponuditi kredite. Dakle, obratite nam se danas putem e-maila na:
    (helenwilson719@gmail.com) Dakle, ako želite dobiti kredit od moje tvrtke možete nas kontaktirati i danas.

    Maksimalni iznos mi posuditi je 600,000,000.00 u nastavku
    Valuta: Sjedinjene Države dolara, eura i Velika britanska funta

    PODNOSITELJ PODATAKA

    1) Puno ime: ............................................. ...............................
    2) Država: .............................................. ..................................
    3) Adresa: .............................................. ..................................
    4) Država: .............................................. .......................................
    5) Spol: .............................................. ....................................
    6) Bračno stanje: ............................................. .........................
    7) Zanimanje: .............................................. ............................
    8) Telefonski broj: ............................................. ........................
    9) Trenutno položaj u mjesto rada: ....................................
    10) Mjesečni prihod: ............................................. ...........................
    11) Potrebno Iznos kredita: ............................................ ................
    12) Zajam Trajanje: ............................................. ...........................
    13) Svrha kredita: ............................................ ...........................
    14) vjera: .............................................. ........................................
    15) Jeste li primijenjena prije: ........................................... ................
    16) Datum rođenja: ............................................ ........................................
    Hvala

    OdgovoriIzbriši
  2. Moje ime je Valeria Marco, pre 6 meseci, moj poslovni kolaps, nisam imao nade da ponovo dobijem svoj posao. Pokušao sam da pozajmim novac iz banke, ali nisam imao dovoljno novca na svojoj kreditnoj kartici i nema imovine kao kolateral za dobijanje zajma, a onda je moja vrlo bliza prijateljica Camila Diego, upoznala me sa nekim kreditorima preko interneta GINA MORGAN LOAN COMPANY LTD. Ta kreditna kompanija ove žene je mogla da mi da zajam od 160.000 evra bez imovine kao kolaterala ili kreditne kartice, ali mi je ona dala poverenje. Tako su moji prijatelji rekli sebi zašto sam sebično, pa sam odlučio da podelim ove informacije sa svima. Ako vam je potreban kredit od pouzdanog zajma, pozajmljivac kontaktirajte Ginu Morgan preko njene e-pošte: ginamorganloancompany@gmail.com

    OdgovoriIzbriši