UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

ponedjeljak, 23. svibnja 2016.

Željku Markić sponzorira firma koja proizvodi kontracepcijske pilule



MEĐU sponzorima Željke Markić, odnosno njene firme Sermon Cro, je i farmaceutska kompanija Teva, proizvođač kontracepcijskih tableta i pilula za "dan poslije" Quartette, Zoely, Plan B One step, Seasonique i Paragard. Vidljivo je to na internetskim stranicama firme Sermon Cro, kojoj je Markić osnivačica i direktorica.

Naime, kako je objavio portal STav, jedna od glavnih djelatnosti Željke Markić je kliničko ispitivanje lijekova. Njena firma Sermon Cro, koja se bavi ispitivanjem lijekova, dio je Neox grupe, koja se ovom djelatnošću bavi u zemljama srednje i jugoistočne Europe. 

Sermon d.o.o. u 2012 je imala čistu dobit od 4 milijuna kuna, u 2011. 6,8 milijuna kuna, a u 2010. 5,3 milijuna kuna. Od 2008. do danas imali su između 14 i 19 zaposlenih. Željka Markić direktorica je i osnivačica firme Sermon d.o.o., a ta se firma u sudskom registru navodi i kao osnivač firme Neox klinička ispitivanja d.o.o. u kojoj je Markić također direktorica. 

Markić javnosti, međutim, nije poznata po svojim poslovnim poduhvatima. Većina građana poznaje je kao lidericu inicijative U ime obitelji i osnivačicu kontroverzne udruge Grozd. No, dok se u slobodno vrijeme bori za definiranje braka kao zajednicu muškarca i žene, te za izbacivanje zdravstvenog odgoja iz škola, u poslovnom životu Markić očito nema problema sa nepoštivanjem proklamiranih katoličkih vrijednosti i uzimanjem novca od kompanije koja se bavi proizvodnjom kontracepcijskih pilula.

( izvor index.hr / uredio anonymous )

Nema komentara:

Objavi komentar