UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

četvrtak, 19. svibnja 2016.

OVAKO SE RAZVIJA DRŽAVA! Putin poklanja zemlju narodu!



Predsjednik Rusije Vladimir Putin potpisao je zakon o davanju građanima da besplatno koriste zemlju na Dalekom istoku, navodi se na zvaničnom portalu za pravne informacije.

Sada svaki građanin Rusije može da koristi svoje pravo da na rok od pet godina dobije na korištenje najmanje hektar zemlje koja se nalazi u vlasništvu države ili općine. Ona se može nalaziti na teritoriju Republike Saha (Jakutija), u Kamčatskom, Primorskom i Habarovskom kraju, Amurskoj, Magadanskoj i Sahalinskoj oblasti, Židovskoj autonomnoj oblasti ili Čukotskom autonomnom okrugu.

Nakon isteka pet godina zemlja se može uzeti u zakup ili dobiti u vlasništvo. Pritom, kupoprodaja dobivene zemlje nije dozvoljena. Ona se ne može davati u zakup ili na korištenje strancima, kompanijama, kao ni ljudima bez državljanstva.

Nacrt zakona je bio izrađen po nalogu Vladimira Putina. Prema istraživanju, 63 posto stanovnika Dalekog istoka smatra da će besplatno davanje zemlje povećati standard države.

( izvor slobodnimediji.com / uredio anonymous ) 
Zabranjeno kopiranje!

Nema komentara:

Objavi komentar