UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

četvrtak, 19. svibnja 2016.

PORUKA ZA VLADU: Aurora ima Downov sindrom, evo što misli o ukidanju invalidnina!


Nakon što je dvadesetak djece s Downovim sindromom u Hrvatskoj ostalo bez invalidnine u iznosu od 1.250 kuna, a ostala čekaju vještačenje, svoje mišljenje o tome iznijela je i Aurora iz Vukovara, djevojka koja također ima Downov sindrom.

Njezina majka Ljiljana Radobuljac, profesorica hrvatskog jezika, objavila je na Facebookusnimku na kojoj Aurora govori o nepravdi učinjenoj novim tumačenjem propisa i zakona kojima se Downov sindrom smatra tek  inetelktualnom poteškoćom.

DRŽAVNI APSURDI: Curici s Downovim sindromom ukinuli invalidninu jer su utvrdili da se izliječila!

“Kako se miješaju u Crkvu, tako se miješaju i u Downov sindrom”

“To nije pravedno. Djeci kojoj treba za logopeda, koju treba liječiti, to nije u redu da im se ukida. To su političari ukinuli, kako se miješaju u Crkvu, tako se miješaju u Downov sindrom. Političari bi sebi trebali uzeti pola i dati djeci. Poludjeli su”, kazala je Aurora.
Njezina je majka dobitnica nagrade Ponos Hrvatske te Državne nagrade ‘Ivan Filipović’ za svoj humanitarni rad i postignuća u radu s učenicima. Usto je i predsjednica Udruge osoba s mentalnom retardacijom ‘Vukovarske iskrice’ i autorica tri knjige.


( izvor net.hr / uredio anonymous )

Nema komentara:

Objavi komentar