UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

subota, 28. svibnja 2016.

Deseci tisuća na ulicama Rima: Održan veliki anti-TTIP prosvjed - "Ne želimo da Europom zavlada korporativno ropstvo!"

Deseci tisuća izašli su tijekom jučerašnjeg dana na ulice glavnog grada Italije kako bi odbacili kontroverzni sporazum o slobodnoj trgovini između SAD-a i Europe - TTIP (Transatlantsko Trgovinsko i Investicijsko Partnerstvo).


Veliki anti-TTIP prosvjed u Italiji organizirao je jedan od najvećih talijanskih sindikata, CGIL (Generalna Konfederacija Radništva).
Prosvjednici ističu kako bi TTIP gurnuo Europu u korporativno ropstvo. Nadalje, mnogi se protive TTIP-u zbog činjenice da bi tada GMO hrana mogla postati znatno dostupnija i neoznačena - na jednom od transparenata na jučerašnjem prosvjedu pisalo je: "Američka piletina s hormonima na našim stolovima? Zaustavimo TTIP".

VIDEO:


Mogle su se vidjeti i razne druge poruke poput "Slobodni protok? Da, ljudi, a ne kapitala". Neki prosvjednici prosvjedovali su i protiv NATO-a poručujući: "NATO i TTIP nas vode u nove ratove! Ne TTIP-u! Ne NATO-u!". 

Vezano uz temu: Neočekivani heroj stupa na scenu? Francuski predsjednik Francois Hollande najavio blokadu TTIP-a


( IZVOR advance.hr / uredio anonymous )

Nema komentara:

Objavi komentar