UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

srijeda, 4. svibnja 2016.

Petrina: Premijer i dio Vlade mora odstupiti, zatajili su TTIP i dopustili Monsantu da uđe u Hrvatsku


NEZAVISNI saborski zastupnik Stipe Petrina najavio je kako želi pokrenuti opoziv premijera Tihomira Oreškovića, zbog izjava da Vlada namjerava prodati 10 tisuća hektara zemljišta u Slavoniji.

"Na pitanje kome, i iz kojih razloga, tajanstveni odgovor glasio je bogatom Arapu. No mi još znamo kako se sprema da se u Hrvatsku dovede Monsanto, da se u Hrvatsku uvedu GMO proizvodi", poručio je Petrina nakon saborske stanke.

Predsjednik Sabora Željko Reiner uputio ga je da opoziv može pokrenuti ako prikupi petinu ukupnog broja zastupnika, dakle 31. "U protivnom su to, naravno, prazne riječi i deklaratorna forma koju ste izrekli", rekao mu je Reiner.

Prodaja zemljišta zbog GMO kompanija
Petrina tvrdi da je politika koju su vodile hrvatske Vlade "uperena samo na osiromašenjr građana", da se Slavonija, Banija, Lika iseljavaju da bi se što jeftinije kupovala zemlja.

"Dakle, jasno je da će tih 10 tisuća hektara biti uvod u dovođenje multinacionalnih kompanija koje se bave GMO proizvodnjom", ustvrdio je Petrina.

Kaže i kako još nije jasno zbog čega je premijer došao u Hrvatsku, odnosno je li to radi instaliranja novih GMO proizvoda, prodaje vode, zbog poreza na nekretnine. Nezadovoljan je i što zastupnici ne znaju što se krije u ugovorima o Transatlanskom trgovinsko investicijskom partnerstvu (TTIP), te proziva političare u Hrvatskoj i Europi da to kriju od građana.

Monsanto zna kako izbjeći zakon i patentirati sjeme 


Pitanje je kakav je stav hrvatske Vlade o TTIP-u, zašto za te ugovore lobiraju oni koji su plaćeni od kompanija, pita se Petrina koji zastupnike uvjerava da je multinacionalna kompanija Monsanto već pronašla modele kako izbjeći europski zakon i patentirati sjeme autohtonih sorti.

Pozivajući se na slučaj Kanade, zastupnik tumači da, ako bilo koje patentirano sjeme u posjedu i vlasništvu Monsanta padne na bilo čiju zemlju temeljem presude Vrhovnog suda Kanade, ta zemlja postaje posjed Monsanta.

Tvrdi i da je dio Sjedinjenih Američkih Država već uveo zabranu skupljanja kišnice, njemački Bundestag donio je zakon da voda više nije javno dobro, "dakle spustio nas je ispod razina životinja".

"To će se desiti i nama. I nemojmo zaboraviti da će uzgajanje pomidora, krumpira, kupusa u vrtovima biti tretirano jednako kao uzgajanje danas nekih halucinogenih biljaka", poručio je Petrina.

( izvor index.hr / uredio anonymous )

Nema komentara:

Objavi komentar