UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

petak, 27. svibnja 2016.

AKCIJA U HRVATSKOJ: U mesnicama i klaonicama pronašli 1450 kg sumnjivog mesa opasnog za zdravlje!



Veterinarska inspekcija i Carinska uprava su tijekom nadzora na području Splitsko-dalmatinske županije zabranile stavljanje na tržište 1450 kilogramasvježeg i smrznutog mesa zatečenog u mesnicama i u klaonicama bez dokumentacije o podrijetlu i sljedivosti i bez propisanih oznaka zdravstvene ispravnosti, te su zbog kršenja propisa podnijeli šest optužnih prijedloga i jednu kaznenu prijavu.

Operativnu akciju pod nazivom  “Mesar 2016”  proveli su od 9. do 14. svibnja u deset objekata zbog osnovane sumnje da se u njima krše propisi o prometu žive stoke i mesa, te obavljanja registrirane djelatnosti, priopćeno je u srijedu iz Ministarstva poljoprivrede.
Radi otklanjanja neposredne opasnosti za zdravlje ljudi zatečeno meso bez propisane dokumentacije s pripadajućim organima neškodljivo je uklonjeno.
Protiv počinitelja prekršaja pokrenute su zakonom propisane upravne mjere te su izdani optužni prijedlozi. Ukupno je izdano i provedeno osam upravnih mjera zabrane stavljanja na tržište i neškodljivog uklanjanja svježeg i smrznutog mesa u količini od 1450 kilograma zatečenog u mesnicama i u klaonicama bez dokumentacije o podrijetlu i sljedivosti, te bez propisanih oznaka zdravstvene ispravnosti.

Šest optužnih prijedloga te kaznena prijava

Izdano je šest optužnih prijedloga zbog povreda odredbi Zakona o veterinarstvu, kršenja propisa koji reguliraju područje identifikacije, registracije, premještanja životinja, načina vođenja evidencija, načina i postupka označavanja životinja, načina i postupka s markicama i putnim listovima. Također i zbog prometa životinjama bez propisane svjedodžbe o zdravstvenom stanju i mjestu podrijetla životinje, stavljanja na tržište mesa bez dokumentacije o sljedivosti i oznake zdravstvene ispravnosti te ilegalnog klanja i stavljanja mesa na tržište.
Podnesena je jedna kaznena prijava zbog prometa životinjama bez propisane dokumentacije o podrijetlu, zdravstvenom stanju i bez identifikacijskih oznaka, te nedopuštenog premještanja tih životinja.

( izvor net.hr / uredio anonymous ) 


Nema komentara:

Objavi komentar