UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

ponedjeljak, 30. svibnja 2016.

Sprema se najmasovniji prosvjed u zadnjih 20 godina: "Obrazovanje je nacionalni interes!"



INICIJATIVA Hrvatska može bolje koja okuplja učitelje i učiteljice, gotovo 200 udruga, sindikate SSSH, Maticu Hrvatskih sindikata, Sindikat hrvatskih učitelja, Sindikat Preporod i druge, te razne pojedince najavila je na današnjoj konferenciji za novinare prosvjed podrške Cjelovitoj kurikularnoj reformi.

„Obrazovanje je nacionalni javni interes! Nemar politike i institucija doveo je u pitanje obrazovnu reformu, ali i u pitanje su dovedeni i milijuni eura koje je Hrvatska imala na raspolaganju za povući iz Europske unije“, naglasila je Eli Pijaca Plavšić iz Inicijative Hrvatska može bolje.
Da je obrazovna reforma hrvatski javni interes prepoznali su i građani diljem Hrvatske koji se na Međunarodni dan roditelja, u srijedu 1. lipnja organiziraju u više od 12 gradova te čak i u Londonu i Parizu, kako bi jasno poručili da Hrvatska može bolje od aktualne političke garniture. Nikola Baketa zatražio je u ime Inicijative Hrvatska može bolje da Hrvatski sabor donese Rezoluciju o obrazovanju kojom se obrazovanje i reformu obrazovanja proglašava prioritetom. “Dodatno, pozivamo na političku odgovornost ministra obrazovanja, znanosti i sporta Predraga Šustara te tražimo njegovu ostavku. Pozivamo i saborski Odbor za obrazovanje, znanost i kulturu da preispita svoju odluku”, naglasio je Baketa.
 
„Mi želimo da proces izrade Cjelovite kurikularne reforme bude transparentan. Danas smo primili mail da javna rasprava počinje sutra i pozivamo sve zainteresirane i sve građane da se uključe u raspravu“, istaknula je Ida Lohar, članica Stručne radne skupine za Likovnu kulturu i Likovnu umjetnost.
 
Detalji o prosvjedu nalaze se OVDJE.

Tisuće ljudi najavljuju putem društvenih mreža dolazak na središnji zagrebački Trg bana Jelačića u srijedu, 1. lipnja, u 18 sati, kako bi dali podršku “kvalitetnoj provedbi reforme obrazovanja i Cjelovitoj kurikularnoj reformi bez političkih pritisaka”. Osim u Zagrebu, okupljanja će se održati u još 12 hrvatskih gradova.
Svi oni nadaju se da će svojim akcijama spasiti obrazovanje da ne postane talac političke borbe. Voditelj ekspertne skupine Boris Jokić, koji je zbog pritisaka odstupio s pozicije, tvrdi kako su on i suradnici maltretirani od strane politike.

( izvor index.hr / uredio anonymous )

Nema komentara:

Objavi komentar