UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

nedjelja, 29. svibnja 2016.

TOTALNI KAOS U FRANCUSKOJ: Nakon sukoba s policijom prosvjednici prijete prekidom Eura



U velikim prosvjedima održanim u četvrtak u Parizu protiv zakona o radu izbili su sukobi tijekom kojih su prosvjednici razbijali izloge i uništavali automobile, javlja AFP.

Stotinjak prosvjednika koji su se odvojili od glavne povorke počeli su prevrtati kontejnere i bocama gađati policiju koja je uzvratila suzavcem.
Prosvjedi protiv sporne radne reforme koja predviđa povećanje tjedne radne satnice i lakše otpuštanje zaposlenih, održani su u više francuskih gradova, dva tjedna prije početka Europskog nogometnog prvenstva ,a sljedeće veliko okupljanje najavljeno je 14. lipnja, četiri dana nakon svečanog otvaranja Eura. Jedan od vođa CGT-a, jednog od najjačih sindikata u Francuskoj najavio je da će prekinuti Euro ako vlada ne ispuni njihove zahtjeve.

“Hoćemo li ometati Euro? Vlada ima dovoljno vremena da kaže ‘idemo zaustavimo sve’ i sve će biti u redu”, kazao je Philippe Martinez.
I drugi prosvjednici spremni su prekinuti Euro ako ne dođe do dogovora.
“Prekinut ćemo Euro i vlada će biti kriva zbog toga”, rekla je Reutersu Naime (33), prodavačica i članica gore spomenutog sindikata.

Nema komentara:

Objavi komentar