UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

ponedjeljak, 2. svibnja 2016.

U MOSTU JE VEĆ BILO SASTANAKA O IZLASKU IZ VLADE: ‘Svi smo bili za, pa makar nestalo naše liste’



Omiški gradonačelnik i zastupnik Mosta u Hrvatskom saboru Ivan Kovačić nastavlja s kritikama suradnje unutar Domoljubne koalicije koja, ako je suditi prema njegovim riječima, više nema smisla.

“Budimo iskreni, suradnja Most-a i HDZ-a više nema smisla”, izjavio je donedavni predsjednik saborskog kluba zastupnika Mosta za Slobodnu Dalmaciju

Nepridržavanje sporazuma

Pojašnjavajući zašto to tvrdi, Kovačić je izjavio: “Ako netko kaže da ne želi izvršavati sadržaje iz sporazuma, a za to nema uvjerljive argumente, onda nema nikakvog manevarskog prostora za ostanak u Vladi”. Prema njegovim riječima, u Mostu je čak bilo sastanaka o mogućem izlasku iz Vlade s obzirom na njen loš rejting te izlazak na nove izbore, što su navodno svi sudionici tog sastanka podržali. Ipak, za sada najava novih izbora nema, dok Kovačić upozorava kako 20-ak mjesta pomoćnika ministara još nije popunjeno i to zato što HDZ nikoga nije predložio.
Kulminacija je ovo Kovačićevog obrušavanja na HDZ što je započelo nakon izbora novog/starog predsjednika omiškog ogranka te stranke Ivana Škaričića.

Upitne unutarnje reforme

“Što se mene tiče, daljnja suradnja s HDZ-om na nacionalnoj razini ovim je završena i više nije moguća, u Saboru, kao ni u drugim tijelima ne trebaju računati na moju podršku, a Most će se o svemu izjasniti kroz nekoliko dana”, kazao je tada Kovačić dodajući:  “Onaj tko nije u stanju provesti reformu unutar vlastitih redova sasvim sigurno nije sposoban napraviti reformu ni za opću dobrobit društva”.
Kovačić je zamjerio HDZ-u izbor Škaričića te istaknuo kako na određene funkcije trebaju doći novi, pametni, mladi ljudi, a ne stari isluženi kadrovi.
KARAMARKO PETROV
Kako su se vrlo brzo počela postavljati pitanja o nastavku suradnje u vladajućoj Domoljubnoj koaliciji Kovačić je pojasnio da je sve to govorio isključivo u svoje ime.

‘Tko vas j…’

“Smatram da u HDZ-u ima mladih, poštenih, normalnih intelektualaca koji su spremni raditi sve ono o čemu smo pričali do sada. A opet kažem, ako je budućnost HDZ-a u starim isluženim kadrovima onda mogu samo reći ‘ko vas je….”, poručio je Kovačić.
“Oni bi se trebali upitati za razloge zbog čega je sve ovo izrečeno i mislim da smo u pravu. Naravno, lokalna politika ne može biti razlog za raskid suradnje na nacionalnoj razini, ali s druge strane, ona je pokazatelj u kojem smjeru bi se mogla kretati i nacionalna politika, odnosno želja za reformama. Nadam se da će to i ova druga strana shvatiti”, poručio je Petrov.
Sam Kovačić ispričao se za svoje riječi tek “mlađima od 18 godina” i prije povlačenja s mjesta predsjednika Kluba zastupnika i istaknuo kako ne može biti ničiji klaun.

( izvor net.hr / uredio anonymous )

Nema komentara:

Objavi komentar