UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

petak, 20. svibnja 2016.

Orepić: Hrvatska sljedeći mjesec počinje s naseljavanjem izbjeglica



MINISTAR unutarnjih poslova Vlaho Orepić najavio je u Bruxellesu da će Hrvatska sljedeći mjesec početi s procesom preseljenja i naseljavanja izbjeglica iz Grčke i Italije i izravno iz Sirije.

Orepić je u petak sudjelovao na sastanku ministara unutarnjih poslova zemalja članica EU-a, koji su na dnevnom redu imali migracije, vizni sustav i funkcioniranje schengenskog prostora.
"Najavio sam da Hrvatska kreće s procesima preseljenja i naseljavanja. Već u utorak naši časnici za vezu idu u Grčku i Italiju i krećemo s realizacijom obveze koju smo preuzeli", izjavio je Orepić nakon sastanka.

Iz Italije će u Hrvatsku biti premješteno 10 izbjeglica, iz Grčke također 10, a izravno iz Sirije 30 ljudi.
Zemlje članice obvezale su se da će olakšati teret Italiji i Grčkoj, zemljama na vanjskim granicama EU-a i rasporediti izbjeglice sukladno mogućnostima svake pojedine članice. Riječ je o programu premještanja izbjeglica iz rubnih članica u ostale zemlje. Također su dogovorili i program  preseljenja izbjeglica izravno iz trećih zemalja u EU.
Hrvatska bi iz oba programa trebala primiti oko 1600 ljudi u dvije godine.

( izvor index.hr / uredio anonymous )

Nema komentara:

Objavi komentar