UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

četvrtak, 11. kolovoza 2016.

FOTO Ovako Bandić troši naš novac: 51 milijun za fontane, 2 kune za obrok djeteta u vrtiću




ZAGREBAČKI gradonačelnik Milan Bandić poznat je po svojoj opsjednutosti fontanama pa je danas otvorio još jednu u nizu. Onu na Radničkoj cesti površine 44 četvorna metra koja izgledom podsjeća na malo veći dječji bazen na napuhavanje.

Cijena prava sitnica, svega 612.500 kuna s PDV-om, koliko se procjenjuje da je Zagrebački holding u nju uložio. Iz toga proizlazi da je kvadrat spomenute fontane stajao oko 1850 eura, baš kao i kvadrat stana na tom području.

Iako je prvotno trebao biti izgrađen klasični kružni tok, Bandić je nakon obnavljanja Zaharove ulice rekao da će inzistirati na otvorenju fontane u Radničkoj cesti, upravo na tom kružnom toku, gdje se spajaju spomenute ulice. A svoje obećanje danas je i ispunio.


Dva otvorenja za fontane vrijedne 30 milijuna kuna

Ova fontana unatoč tome što stoji više od pola milijuna kuna, ipak spada među skromnije. Osim na nju, Zagreb je ove godine samo na fontane potrošio još 32 milijuna kuna.

Gradnja nove fontane na Tomislavovu trgu košta dva milijuna kuna, a obnavlja se u sklopu 7,5 milijuna kuna vrijedne obnove Trga kralja Tomislava.


Najskuplje su pak tri fontane u ulici Hrvatske bratske zajednice vrijedne oko 30 milijuna kuna, koje će Bandić čak dva puta otvarati.


Prvo otvorenje za medije i javnost bit će u subotu navečer, a početkom rujna Bandić će pripremiti još jedno otvorenje istih fontana. Na tu svečanost planira dovesti i poznati dvojac 2Cellos. Koliko će Grad platiti za takvo svečano otvorenje preskupih fontana nije poznato.

Danas smo obišli spomenute fontane i vidjeli kako ih radnici isprobavaju, dok su prve dvije fontane ugašene. Kako su nam radnici rekli, popravljaju ih, odnosno usklađuju s novima.

Naime, ove "stare" dvije fontane koje su otvorene krajem prosinca 2012. godine i koje su koštale oko 18,5 milijuna kuna, nisu imale sve funkcije kao nove tri. Stoga ih radnici preuređuju i ugrađuju u njih dodatan sustav koji bi ih trebao uskladiti s novima.

Djeci u vrtićima srezao budžet za prehranu

"I stare i nove fontane će raditi uz glazbu, imat će lepezu, vodenu rotaciju, ma bit će puno bolje od poznatih fontana u Barceloni", rekao nam je u prolazu jedan od šefova na gradilištu ističući kako će nove fontane, a i ove stare biti spremne za otvorenje u subotu.

Kad se sve zbroji Bandić je u posljednje 4 godine u Zagrebu dao izgraditi 7 novih fontana što nas je koštalo oko 51 milijun kuna.

I dok je za fontane široke ruke, Bandić istovremeno štedi na djeci u gradskim vrtićima, o čemu je Index prvi izvijestio javnost te nebrojeno puta pisao.
Budući da je samo ove godine na fontane potrošio oko 32,5 milijuna kuna iz proračuna kojeg debelo pune stanovnici Zagreba, prigodno je podsjetiti se ponovno i djece u vrtićima. Pogotovo kad znamo da im je smanjen budžet za prehranu pa tako kuharice u vrtićima moraju biti prave mađioničarke kako bi za 9 kuna dnevno uspjele pripremiti 4 obroka po djetetu.

No, djecu u vrtićima nitko ne vidi, osim naravno teta i roditelja, ali zato se fontane vide. Iz svega nije teško zaključiti da je našem gradonačelniku puno važnije imati ljepši ulaz u grad nego bolju dječju prehranu u vrtićima.

( izvor index.hr ) 


Svidio ti se članak? 
Podijeli ga s prijateljima!

Nema komentara:

Objavi komentar