UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

četvrtak, 11. kolovoza 2016.

DRŽAVNA REVIZIJA OTKRILA: Vrdoljakovo ministarstvo plaćalo vanjske suradnike više od 2000 kuna – po satu!




Državni ured za reviziju izvijestio je kako je Ministarstvo gospodarstva prošle godine, u vrijeme kad mu je na čelu bio HNS-ovac Ivan Vrdoljak, poprilično prekoračilo zakonski limit za plaćanje usluga na temelju ugovora o djelu. Riječ je o milijunima kuna za vanjske suradnike, koji su plaćani više od dvije tisuće kuna po satu!

Angažirani su za poslove vezane uz arbitražni spor s Mađarskom, piše Tportal. Konkretno, lani je Vrdoljakovo ministarstvo vanjskim suradnicima isplatilo više od 3,7 milijuna kuna, što je 6,9 posto od ukupne mase plaća zaposlenika tog ministarstva, a zakonom je propisano da iznos plaća za vanjske suradnike ne smije premašiti dva posto od ukupne mase plaća, istaknuto je u nalazu Državnog ureda za reviziju.

Angažirano 26 vanjskih suradnika

Ukupno je bilo angažirano 26 vanjskih suradnika, koji su pružali savjetodavne usluge vezano uz arbitražni postupak s Mađarskom u slučaju Ina – MOL.
Iz Ministarstva gospodarstva kazali su da im je Vlada RH dala suglasnost za zastupanje pred Međunarodnim centrom za rješavanje investicijskih sporova u Washingtonu i pred arbitražnim sudom u Ženevi te da je za vođenje arbitražnog postupka angažirano odvjetničko društvo. Po ugovorima o djelu radili su domaći i strani vještaci, koji su primali neto čak 2.280 kuna po satu.

Analiza dokumentacije, pripreme za sastanke…

Oni su bili zaduženi za analizu dokumentacije u vezi s arbitražnim postupkom, prikupljanje i analize sudske prakse, pripreme za sastanke i slično.
Državni ured za reviziju nedavno je našao i niz nepravilnosti u radu Ministarstva vanjskih i europskih poslova za vrijeme mandata Vesne Pusić: administrativnoj tajnici nezakonito je isplaćeno 300 tisuća kuna honorara, a tu je i zgrada za hrvatsko veleposlanstvo u Bruxellesu, plaćena 11,5 milijuna eura, koja nakon dvije godine i dalje zjapi prazna.

( izvor net.hr / uredio anonymous ) 
Svidio ti se članak? 
Podijeli ga s prijateljima!

Nema komentara:

Objavi komentar