UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

petak, 17. lipnja 2016.

Ovo je premijer s mudima kakvog Hrvatska nema: Talijan zabranio ovrhu nad stanovima!


TALIJANSKA Vlada na čelu s premijerom Enricom Letteom donijela je kasno sinoć "dekret za pokretanje ekonomije" koji ima 80 točaka. Možda i najbitnija stavka u dekretu svakako je ona prema kojoj nitko neće moći zatražiti ovrhu stana u kojem se stanuje. 
 
"Nitko više neće moći izletjeti iz stana u kojem živi samo zato jer je nekome dužan", rekao je premijer Letto nakon šestosante sjednice talijanske vlade dodajući da sudovi neće moći provesti ovrhu. Naravno, ova odluka ne odnosi se na stanove i kuće koji nisu "prvi dom" odnosno nekretnina u kojoj se živi. Iako Vlada u Hrvatskoj često kaže da ne mogu utjecati na politiku banaka, talijanska vlada odvažila se te  je produžila rok s dva mjeseca na osam mjeseci za neplaćanje rate stambenog kredita nakon kojeg banka mogu pokrenuti postupak za povrat novca i  prekid isplate kredita u ratama. 
 
Talijani uvode i jeftiniju struju za građane, pokreću se veliki infrastrukturni radovi koji će zaposliti oko 30 tisuća Talijana, predviđa se i smanjenje birokracije ali i novih 1500 profesora i doktora. Od pogodnosti tu je i ona o liberalizaciji interneta, a ukida se i niz poreza.  No od svih novina ova sasvim sigurno nikada neće biti uvedena u Hrvatsku. 
 
"Državni ured koji na vrijeme ne izda zatraženi dokument platit će odmah kaznu", stoji u "dekretu". 
 
Podsjetimo kako je novi talijanski premijer, na prvoj sjednici svoje vlade srezao  plaće sebi i svojim ministrima.


( izvor index.hr / uredio anonymous ) 

1 komentar:

  1. svaka čast da netko od političara stvarno misli na narod i odradi obećanje, i nama je prije potreban barem jedan takav u našoj vladi!!

    OdgovoriIzbriši