UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

ponedjeljak, 27. lipnja 2016.

HRVATSKA : Od 25.06.2016. je u ljekarnama dostupan medicinski kanabis no je li to pravi lijek?


Nakon dugotrajne borbe aktivista o informiranju društva i institucija o blagotvornim svojstvima kanabisa u vezi liječenja malignih bolesti napokon je usvojena upotreba medicinskog kanabisa u ljekovite svrhe. No, nije sve baš onako kako se prvenstveno željelo postići...
Svojstva kanabisovog ulja su već naveliko poznata i to najviše zbog Kanađanina Ricka Simpsona koji je i sam bolovao od karcinoma, te se neuspješno liječio konvencionalnom medicinom, no unatoč suvremenoj medicini to mu nije pomoglo, te je stoga počeo koristiti kanabisovo ulje nakon čega se izliječio te isti tretman liječenja karcinoma i drugih malignih bolesti preporučio drugim ljudima koji su se također izliječili koristeći tu metodu.
uses-of-hemp-seed-oil
Naravno, službena medicinska struka nije pogodovala promidžbi i upotrebi ljekovitih svojstava kanabisa i to najviše iz razloga što bi to značilo direktnu i učinkovitu konkurenciju farmaceutskoj industriji, no pod pritiscima javnosti službena medicina polako popušta te nakon dosta dugo vremena usvojeni su zakoni koji omogućavaju upotrebu medicinskog kanabisa u liječenje oboljelih osoba i to zasad samo preko liječničkog recepta.
the-real-reason-about-cannabis-being-illegal
U Udruzi "Medicinska konoplja" koja je također pogodovala realizaciji legalizacije medicinske konoplje u ljekovite svrhe govore da nije sve onako kako su htjeli, a prvenstveno se to odnosi na količinu kanabinoida u odobrenom medicinskom kanabisu koji je između 2,5mg do 5mg, dok je najkvalitetnije kanabisovo ulje poznato kao i Ulje Ricka Simpsona sadržava čak 900mg.
HEMP_OIL_T-Shirt_Design-1.jpg
Valja napomenuti da se ovim zakonom kojim se omogućava korištenje medicinskog kanabisa u ljekovita svojstva ne pokriva liječenje svih bolesti koje se inače liječe najkvalitetnijim kanabisovim uljem, nego tek nekoliko bolesti i to s smanjenom dozom kanabinoida (pogotovo THC-a). Dodajmo i k tome da korištenje kanabisa realno ne dovodi do ovisnosti, unatoč tome što neki liječnici propagiraju.

POGLEDAJTE VIDEO
( izvor 4Dportal / uredio anonymous ) 

Nema komentara:

Objavi komentar