UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

ponedjeljak, 27. lipnja 2016.

RAT KUCA NA VRATA EUROPE, A SVI GLEDAJU NOGOMET! NATO PROVOCIRA: Šaljemo trupe jer se spremamo za ruski napad na Poljsku!’


"Poslat ćemo jasan signal da je NATO spreman obraniti svaku članicu, no naravno naša obrana i odlučnost ne uzda se u samo črtiri bataljuna, to je tek dio postroja s kojim ćemo se suočiti s izazovima", kazao je glavni tajnik NATO-a, Jens Stoltenberg.
I dok se Europa zabavlja nogometom, a usput raspravlja o Brexitu, na istoku ovog kontinenta – ključa.
Europa se militarizira jače nego ikad, a NATO na sva zvona pokušava dati do znanja kako je situacija s Poljskom i Rusijom dovedena do krajnjih granica:
– Poslat ćemo jasan signal da je NATO spreman obraniti svaku članicu, no naravno, naša obrana i odlučnost ne uzda se u samo četiri bataljuna, to je tek dio postroja s kojim ćemo se suočiti s izazovima – kazao je  glavni tajnik NATO-a, Jens Stoltenberg.
Spominjući četiri bataljuna, Stoltenberg je mislio na sastav vojske po principu rotacije postavljenih  u Baltičkim zemljama, Poljskoj i Rumunjskoj.
Politički i vojni analitičari složni su da europsko tlo opasno podrhtava:
– Pristupi li NATO širenju na pojedine istočnoeuropske zemlje, bivše članice sovjetskog saveza, Rusija neće mirno gledati – zaključuju.
POLJSKA: Rusi nam prijete godinama!
Podsjetimo, šef poljske diplomacije Vitold Vaščikovski  izjavio je kako “Rusija Poljskoj neprestano prijeti već godinama, a poljski antiraketni štit je samo odgovor na njihove agresivne pokušaje”:
– Prijetnje nam upućuju godinama. Upravo štit je odgovor, američko prisustvo je odgovor. Ne radi se o tome da smo mi učinili nešto zbog čega Rusija reagira. Rusija je ta koja mijenja karakter međunarodnih odnosa, Rusija je ta koja nastoji narušiti sigurnost Europe. Mi odgovaramo na agresivne postupke Rusije – kazao je zabrinuto.
Vaščikovski je ovo izjavio nakon što mu je Vladimir Putin osobno rekao kako će “nešto morati učiniti zbog antiraketnog štita koje je SAD postavio u Poljskoj i Rumunjskoj”

ĆITAJ DALJE >>> VLADIMIR PUTIN: Sami su to izbabrali, ako počne rat prvo ćemo sravniti Rumunjsku i Poljsku


( izvor dnevno hr. / uredio anonymous )

Nema komentara:

Objavi komentar