UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

srijeda, 15. lipnja 2016.

Prosvjed Puljana: Bageri uništavaju Galebove stijene, stanište sredozemne medvjedice Zbog devastacije borove šumice probijanjem puta i parkinga iznad Galebovih stijena jučer se na Valovinama okupilo 30-ak nezadovoljnih građana, piše nam čitateljica.

- Uvjerili smo se da je na području Galebovih stijena, jednom od posljednjih civilizacijskim 'blagodatima' netaknutih komadića Pule započela devastacija. Netko bi rekao - uređivanje šikare. Raskrčen je široki put od bungalova na Valovinama, kroz šikaru, do iznad stijena. To nas je jako iznenadilo jer su Galebove stijene savršene upravo kakve jesu – bez uređivanja, bez kafića, bez dodatnih sadržaja. Priroda je naš pravi dom i ovo je mjesto utočište nas koji volimo da nam duša osjeti divljinu i mir, a ujedno je i riječ o aktivnom staništu sredozemne medvjedice uvrštenom u strogo zaštićena područja Natura 2000, čime je svaki sličan zahvat protuzakonit, pišu ogorčeni građani.

Pojašnjavaju kako se netaknuta priroda devastira nakon što je dio uvale dan u koncesiju. Zar se zaista za takvu lokaciju može izdati koncesija? To je i bezobzirno i bezobrazno!, pišu dalje.
Dodaju da je obaviještena policija te su zatražene i informacije o koncesiji iz Grada Pule, a od nadležnih traže da se obustavi daljnja devastacija te da se teren sanira.

( izvor ipress.hr / uredio anonymous ) 

Nema komentara:

Objavi komentar