UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

subota, 23. travnja 2016.

Za lažni pokaz do tri godine zatvora, za 26. mil. kuna guljenje krumpira


PRAVDA NA HRVATSKI NAČIN

Zbog krivotvorenja pokazne karte za javni prijevoz jedna bi maloljetnica mogla dobiti i do tri godine zatvora, a za sudjelovanje u malverzacijama kojima je državni proračun oštećen za 26 milijuna kuna Patera Čobanković je prema svojoj procjeni trebao oguliti 4 i pol tone krumpiraMaloljetnica koju je kontrolor u šibenskom autobusu zatekao s krivotvorenim pokazom odmah je uhićena. Protiv nje je pokrenut kazneni postupak. Iako je propisana kazna i do tri godine zatvora, s obzirom na to da je riječ o maloljetnici, vrlo je vjerojatno da će postupak završiti samo odgojnom mjerom. Ali i - sa psihičkim posljedicama, piše hrt.hr.

Tko krivotvori pokaz, može završiti u zatvoru. Ali za krivotvoritelje npr. diploma nije bilo ozbiljnijih sankcija. Tu paradoks ne završava. Za manje delikte ide se u zatvor.A neki mnogo veći odrađuju se radom za opće dobro. Petar Čobanković koji je osuđen jer je sudjelovao u malverzaciji u kojoj je proračun oštećen za 26 milijuna kuna, izračunao je da će u zamjenu za zatvorsku kaznu oguliti 4,5 tone krumpira.

( izvor tportal.hr / uredio anonymous )

Nema komentara:

Objavi komentar