UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

srijeda, 6. travnja 2016.

Mađari uništili sva Monsanto GMO kukuruzna polja


Nakon što je utvrđeno da se radi o 1000 jutara kukuruza posađenog iz genetski modificiranog sjemenja pristupilo se uništavanju. Mađarska je naime zemlja u kojoj su genetski modificirane sjemenke su zabranjene Zakonom.

Uništen GMO kukuruz u Mađarskoj
Kontrolori su među sjemenjem naime pronašli i Pionir Mosantovo GMO sjeme i nasade. Prema Zakonu krenulo se u uništavanje prije nego se počne nekontrolirano širiti državom.
Slobodno kretanje roba unutar EU znači da vlasti neće moći u potpunosti istražiti kako je sjeme stiglo u Mađarsku, ali oni će sada pristupiti provjeri gdje je sve ta roba na području Mađarske stavljena na tržište. Regionalni javni radio izvjestio je da bi moglo biti zasijano na tisuće hektara sjemena dvije vodeće međunarodne firme.
paljenje GMO nasada u mađarskoj
Imaju li sada pčelari u Mađarskoj GMO med???
Iako se sjeme, prema procjeni stručnih osoma u Mađarskoj, navodno nije uspjelo širiti okolicom velika je vjerojatnost da se na području Mađarske pojave određene količine meda sa peludom GMO kukuruza. Pčelama je kukuruz kao biljka naime nezanimljiv no pčele sa njega sakupljaju pelud.
GMO polako ali sigurno se širi Europskim kontinentom što je prije svega osigurano udruživanjem dvije međunarodne korporacije firme Bayer i Mosanto!
Imaju li pčelari Bjelovarsko - bilogorske županije GMO med???
Nakon što smo objavili vijest o GMO nasadu soje u Bjelovarsko - bilogorskoj županiji, prije svega potaknuti pitanjima nekolicine tamošnjih pčelara javilo nam se nekoliko pčelara prijeteći kako vijest nije točna, pa kako naslov treba mijenjati i slično. Štoviše neki pčelari iz te županije išli su toliko daleko da su nam (ni prvi ni zadnji) pokušali i prijetiti ne maknemo li članak. Zaboravili su na slobodu medija i prije svega da u članku nema ništa izmišljeno već su prenesene činjenice. Najavljeni službeni demantij naše vijesti iz lokalne udruge pčelara još uvijek čekamo ... doduše rekli su da nema ništa sporno u članku ali da oni navodno nemaju GMO med. Nejasno je gdje smo mi napisali da ga imaju...

Seeds of Death: Unveiling The Lies of GMO's - Full Movie


(izvor pcelarstvo.hr / uredio anonymous )

Nema komentara:

Objavi komentar