UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

ponedjeljak, 19. lipnja 2017.

Otkriveno što je Plenkoviću napisao mladić koji je završio 15 dana u Remetincu


OTKRIVENO je što je premijeru Plenkoviću na Facebooku napisao 21-godišnji Andreas Jurić iz Zagreba i zbog  čega mu je određen pritvor.

Juriću koji je zbog prijetnji predsjedniku vlade Andreju Plenkoviću određeno je 15 dana istražnog zatvora. Iako je mladić uhićen u petak, a mediji vijest o uhićenju objavili u nedjelju, tek je danas objavljeno što je točno pisalo u objavama koje je mladi Andreas Jurić objavio na svom Facebook profilu.

“Kad izađemo na ulice pogodit će vas kamenom“, napisao je Jurić 14. travnja na svom Facebook profilu, objavio je  Telegram. Uz tu rečenicu, Jurić je Plenkoviću poručio i “Upucat ćemo vas i gotovo“, a te poruke sigurnosne službe ocijenile su ozbiljnom prijetnjom.

Jurić je te dvije rečenice na Facebooku napisao sredinom travnja Grazu, a uhićen je kad je iz Austrije, došao  na odmor u Hrvatsku.

Navodne prijetnje nisu niti napisane na teritoriju RH, pa tako ne postoji jurisdikcija RH pravosuđa da pokreće ikakav postupak.

U podužoj poruci upućenoj Plenoviću,  napisao je i niz uvreda na račun hrvatskog premijera, dodavši i psovke što je i demokratsko pravo izražavanja nezadovoljstva radom predstavnika naroda.

Iz svega možemo zaključiti da prema napisanome ne postoji ikakva pravna osnova za progon mladića te se iskreno nadamo da će isti pronaći kvalitetnu pravnu pomoć i podići tužbu protiv onoga tko je izdao nalog za njegovo uhićenje kao i protiv hrvatskoga pravosuđa.Nema komentara:

Objavi komentar