UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

utorak, 20. lipnja 2017.

Obitelji Milanović prijeti deložacija iz obiteljskog doma u Brkaču kraj Motovuna– VIDEO



UZ ŽIVI ZID SKANDIRALI ISPRED OPĆINSKOG SUDA U PULI

'Pravo na dom' skandirali su danas ispred Općinskog suda u Puli okupljeni članovi stranke Živi zid skupa s obitelji Milanović kojoj prijeti deložacija zakazana za 23. lipnja iz njihovog doma u Brkaču kraj Motovuna.
'Danas smo tu s obitelji Milanović kojoj prijeti deložacija i koji su pred 15 godina uzeli kredit od 80.000 eura u RBA štedionici. Otplatili su preko 200.000 eura i nakon toga su ovršeni. Iz RBA štedionice ucjenjuju da će se nekretnina ponovno vratiti i obustaviti deložacija po uplati još 150.000 eura.

To je druga deložacija jer smo prvu uspjeli spriječiti i očekuje se interventna policija uz suprotstavljene članove Živog Zida i brojnih mještana s druge strane, a sve pred očima brojnih turista radi sezone koja je u tijeku.

Napominjem da se radi o krajnje nepravednoj deložaciji od strane RBA štedionice uz neobjašnjivu podršku državnih struktura', kazao je za medije  Damir Grunbaum vijećnik Skupštine Istarske Županije, te dodao kako je od iste štedionice do sad u Hrvatskoj ovršeno 226 nekretnina, te da je riječ o ilegalnoj RBA štedionici koja nema dozvolu za rad HNB-a.

'RBA je osnovana u Austriji s 4,7 eura temeljnog kapitala, ušli su u Hrvatsku, podijelili preko pola milijuna eura kredita, te si osigurali profit 500 do 600% od uloženog. Želimo da država štiti nas, a ne banke. Ova zgrada suda umjesto da štiti građane, nije na strani obitelji Milanović. U mjesec dana pokrenuli su tri deložacije ove obitelji.

Uplakani članovi obitelji također su se kratko obratili medijima.
Kćerka Matea Milanović koja boluje od cerebralne paralize rekla je kako je ova deložacija najgore što joj se u životu dogodilo.

'Sram me živjeti u ovoj državi. Institucije su pokazale da mogu samo zakazati. U 26 godina života nisam ostvarila nikakva prava. Za vrijeme studija u Italiji dobila sam više od Italije nego od države u kojoj sam rođena', rekla je shrvana Matea i kazala kako joj je najgora najava Centra za socijalnu skrb u Pazinu iz kojeg joj je rečeno da će u slučaju deložacije ona biti smještena u starački dom.

Trenutno Matea živi u svojoj obitelji, te 24 sata dnevno boravi sa malom nećakinjom, kćerkom svoje sestre Mikele Milanović. Mikela je poručila kako je ovo slučaj za USKOK i DORH dok je njezin otac prozvao odvjetnika iz Poreča koji je po njemu uzeo mito, te im je do sada tri puta slao policiju na deložaciju: 'Alene vrati pare koje si uzeo i živi pošteno'. Prozvao je i istarske političare, te zaključio kako u cijeloj Hrvatskoj nema takve mafije kakva je u Istri. (D.F./Foto/Video: Manuel Angelini)

Video vezan uz članak

( izvor REGIONAL EXPRESS )

Nema komentara:

Objavi komentar