UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

petak, 30. lipnja 2017.

BIVŠI AGENT CIA-E: Pobunjenici, a ne Assad, imaju motiv za napad kemijskim oružjemPrema bivšem zaposleniku CIA-e Philip Giraldiju, izjava Bijela kuća u svezi sirijskih planova za korištenje kemijskog oružja je namijenjena da se vidi koliko daleko mogu provocirati dok Iran ne reagira

U intervjuu za Russia Today, Giraldi je rekao da će Amerika onda imati rat s Iranom koji se čini da administracija u Washingtonu vrlo rado želi.
Giraldi je bivši stručnjak za borbu protiv terorizma i vojni obavještajac u Središnjoj obavještajnoj agenciji Sjedinjenih Američkih Država.
RT: State Department je bio upitan da pokaže dokaze tvrdnje protiv Sirije. Nisu ponudili nikakve dokaze. Zašto je to tako, što mislite?
Philip Giraldi: Posebice, u ovom slučaju, biti ćeš prisiljen pružiti dokaze jer je jedina osnova koju imate za kemijsko oružje hipotetska tvrdnja o planu sirijske vlade, očito, koja se zasniva na tvrdnji koja je prilično spekulativna da je vlada u Damasku bila odgovorna za ranije napade kemijskim oružjem. Postoji znatna rasprava o tome da li je bila uključena sirijska vlada. Doista, takozvani pobunjenici su imali mnogo više motivacije i kontrolirali su područje gdje su se ti napadi dogodili.
RT: Mislite li da je to samo izgovor za daljnje američke vojne akcije protiv Sirije?
PG: Bio sam šokiran kada sam pročitao taj dokument sa ovim najnovijim demaršom iz američke vlade. To je šokirajuće da se na ovakav način prezentira američka vlada, koja je u Siriji ilegalno, da prijeti legalnoj i demokratskoj sirijskoj vladi i legalnim saveznicima sirijske vlade Iranu i Rusiji. To je provokacija napravljena u nadi da se vidi koliko će možda Iranci reagirati na neki način i onda ćemo možda imati rat protiv Irana, na što administracija u Washingtonu vrlo rado čeka.
RT: Rusija je osudila prijetnje kao neprihvatljive. I Sergey Lavrov je pozvao Rex Tillersona kako bi se izbjegle provokacije u Siriji. Mislite li da će SAD slušati ove probleme?
PG: Mislim da je problem to što State Department nije stvarno upoznat sa puno tih stvari. Izvještavanje ovdje u SAD-u je takvo da državni i vojni odjeli ne znaju ništa o ovom najnovijem komentaru koji dolazi iz Bijele kuće, o tome kako će biti oštrih reakcija, ali i povezujući Iran i Rusiju sa sirijskom vladom. Čini se da on zna malo ili ništa. A tvrdnja da smo upustili u pregovore u kojima ćemo koristiti diplomaciju za rješavanje tih problema, mislim da je to neka vrsta laži. Nema dokaza da će se diplomacija koristiti na bilo koji učinkovit način.
RT: Ako je istina da Assad planira kemijski napad, koju on korist ima od toga?
PG: Da, to je pitanje motiva. Očito je da sirijska vlada nema motiva za korištenje kemijskog oružja. Oni pobjeđuju u ratu bez kemijskog oružja. Oni koji imaju značajan motiv za uporabu kemijskog oružja su pobunjenici. Sada kada smo objavili izjavu koja je izašla iz Bijele kuće, možete se kladiti da pobunjenici sada pokušavaju smisliti način da iskoriste koriste kemijsko oružje i da za to okrive sirijsku vladu.
RT: Zašto ne postoji međunarodna rasprava o tome?
PG: To je velika tajna, zar ne? Mislim da ako pogledamo malo bolje, ovdje u Europi i SAD-u su mediji i vlada rade ruku pod ruku. Ovu priču o kemijskom oružju su prihvatili, baš kao što su prihvatili ‘Russiagate’. Činjenica je da ju oni neće pustiti da ode. Mediji i zapadne vlade guraju vijest da Assad koristi kemijsko oružje, iako dokaz nikad nije pronađen.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Nema komentara:

Objavi komentar