UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

srijeda, 13. srpnja 2016.

PUTIN KRENUO U OBRAČUN: Svi političari u Rusiji moraju biti podvrgnuti poligrafu radi utvrđivanja korupcije



Ruski predsjednik Vladimir Putin će najverojatnije odobriti novi zakon po kojemu će svi političari u Rusiji morati proći kroz poligraf testove koji će utvrditi tko je korumpiran a tko ne.

Ruska javna komora  predložila je postupak po kojem će svi građanski službenici i političari morati proći kroz test detektora laži kako bi se izbacili svi oni koji su povezani sa nekim šemama korupcije.
„Predlažemo da se ovi testovi sprovedu na svim kandidatima u službi građana prije nego što se oni službeno zaposle, ali i na svim javnim osobama“, rekao je zamjenik šefa komisije javne komore za kontrolu i stručnost, Dmitrij Galočkin.
Međutim, trenutno testiranje na poligrafu je isključivo dobrovoljno, djelom zbog toga što ruski zakon ne sadrži nikakve regulacije vezane za tu proceduru. Da bi se to ispravilo, javna komora namjerava pripremiti pravnu osnovu za testiranje na poligrafu i slučajeve u kojima se ono može koristiti. Nakon što se ovi nacrti pripreme, aktivisti namjeravaju sprovesti univerzalne i sistematske provjere.
Galočkin je rekao da će prijedlog biti proslijeđen predsjedničkoj administraciji do rujna, a dokument će sadržati listu pitanja koja će moći koristiti na testiranju. Navodi se da će se na listi nalaziti samo pitanja koja se tiču profesionalnih aktivnosti.
Još jedan važan dio plana je da stručnjaci ne znaju koga testiraju unaprijed kako bi se spriječila korupcija na samom testiranju.
Šefica Nacionalnog kolegijuma za poligraf, Julija Drobijaska, rekla je novinarima da je efektivnost poligrafa i detektora laži dokazano u brojnim eksperimentima i da se ti uređaji koriste u privatnim sigurnosnim organizacijama.
Testiranje poligrafom je naveliko korišteno u Rusiji tokom reformi policije koje su se održavale 2011. i 2012. godine. Tada je ministarstvo unutrašnjih poslova navelo da svi koji žele da se priključe policiji moraju biti testirani na detektoru laži po pitanju korištenja ilegalnih droga i alkohola. Testovi su provedeni uz pisani pristanak kandidata i predani su zajedno sa ostalim dokumentima za prihvaćanje u policijsku službu.
Rezultate testova je razmotrila psihološka komisija koja je odobravala kandidate. Kako bi se spriječile tehničke greške, odbijeni kandidati su imali pravo žalbe na odluku komisije.


( izvor webtribune.rs / uredio anonymous ) 


1 komentar:

  1. Pitanje Gospodinu Vladimiru Putinu !Zašto nisam dobio odgovor na moje pitanje zašto zapad kao i istok neče, da objavi istinu o Perestrojki Gospodina Gorbačova bila je to moja Ideja Nije mi nikakvo čudo,da nisam dobio odgovora od Gospođe Angele Merkel . Čudo mi je šutnja Gospodina Vladimira Putina.Protokol mog posjeta na Veleposlaništvu UDSSR u Bonnu, Njemačka sve je dokomentirano Gospodin Gorbačov obječao mi je ,da če me posjetit u Sloveniji i pozvati u Moskvu prilikom zahvale za moju sliku koju sam mu poklonio na Veleposlaništvu UDSSR u Bonnu prilikom moje posjete

    OdgovoriIzbriši