UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

srijeda, 6. srpnja 2016.

Loše vijesti i upozorenje za ljubitelje slatkog: Kinder čokoladice sadrže kancerogene tvari!Testiranje je, naime, pokazalo kako su popularne Kinder Riegel čokoladice, Lindtov Fioretto Nougat Minis i Rübezahlove čokoladice Sun Rice Classic Schokohappen pozitivne na kancerogene supstance
Organizacija za zaštitu potrošača Foodwatch je testirala više od 20 različitih vrsta čipsa, grickalica i čokolada diljem Njemačke, a ono što su dobili kao rezultat, vrlo je zabrinjavajuće.
Testiranje je, naime, pokazalo kako su popularne Kinder Riegel čokoladice,Lindtov Fioretto Nougat Minis i Rübezahlove čokoladice Sun Rice ClassicSchokohappen pozitivne na kancerogene supstance - aromatska mineralna ulja (MOAH) i zasićena mineralna ulja (MOSH).
Ova ulja, prema rezultatima testiranja, mogu nanijeti dugoročnu štetu ljudskim organima, a posebno su rizična za malenu djecu.
"Ne postoje prihvatljive razine mineralnih ulja koje se mogu nalaziti u hrani i konzumirati. Proizvođači su odgovorni za ovakve rezultate - umjesto da povuku proizvod s polica i upozore kupce, oni tvrde kako je sve legalno", upozorili su iz Foodwatcha i pozvali trgovačke lance da uklone ove proizvode sa svojih polica.


( izvor vijesti.rtl.hr / uredio anonymous ) 

Nema komentara:

Objavi komentar