UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

nedjelja, 10. srpnja 2016.

Anti-NATO prosvjedi u Varšavi i još nekoliko europskih glavnih gradova: "Jenkiji, idite doma!"

Uglavnom gradu Poljske, Varšavi, gdje se održao NATO summit, održan je i prosvjed protiv NATO-a na kojem se okupilo više stotina prosvjednika. Prosvjednici su marširali od spomenika Charlesa de Gaullea u centra grada, prema nacionalnom stadionu gdje se konferencija održavala.

Neki od prosvjednika su nosili plakate s porukama kao što su "Zaustavite NATO, zaustavite rat" i "Jenkiji, idite doma!".

Jedan od članova organizacije "Ne ratu - Ne NATO-u", Rainer Braun, komentirao je: "Okupilo nas se oko 300, što nije loše imajući u vidu veliku kišu i druge okolnosti".

U prosvjedu je sudjelovala i Ann Wright, bivša dužnosnica američkog State Departmenta, ona smatra kako je došlo vrijeme da NATO prestane za sve kriviti Rusiju. "Mislim da se polako pojavljuju pukotine u ovoj NATO-ovoj demonizaciji Rusije i to je dobra stvar jer nam treba smanjivanje tenzija između NATO-a, SAD-a i Rusije", rekla je.

Uz Poljake u prosvjedu su sudjelovali i brojni strani državljani - Nijemci, Rusi, Amerikanci, Britanci, Belgijanci i drugi.

VIDEO

Prosvjedi protiv NATO-a održani su tijekom jučerašnjeg dana i u nekim drugim europskim gradovima:

VIDEO: anti-NATO prosvjed u glavnom gradu Bugarske, Sofiji


VIDEO: anti-NATO prosvjed u glavnom gradu Grčke, Ateni
izvor(i): www.rt.com

( izvor advance.hr / uredio anonymous ) 

Nema komentara:

Objavi komentar