UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

srijeda, 13. srpnja 2016.

NOVI UDARAC ZA EU: Orban pozvao sve članice da izađu iz EU!ILI DA SE POVUKU OVLASTI IZ BRUXELLESA  Mađarski premijer Viktor Orban krivi Europsku komisiju za krizu u Europskoj uniji i poziva države članice da povuku ovlasti iz ruku Bruxellesa.
Orban, u uvodniku koji će u cjelini biti objavljen u izdanju njemačkog lista“Frankfurter Allgemeine Zeitung” u ponedjeljak, poziva da se stavi točka na “idealiziranje europskog projekta” i ukazuje na izlazak Velike Britanije iz EU kao na dokaz o propustima Europske komisije.
Mađarski premijer u tekstu kaže da je kriza u EU nastupila zbog otvaranja granica 28-članog bloka i prekomjernih troškova nekih država članica “uz prešutno odobrenje” Povjerenstva, za koju tvrdi da je trebao spriječiti i jedno i drugo.
Oba najveća europska postignuća, zajednička valuta i jedinstveno tržište koje je zaštićeno schengenskom zonom, nalaze se u opasnosti, upozorava Orban i dodaje da je osobno pomogao u spašavanju Europe i načina života svog naroda tako što je zatvorio granice Mađarske za migrante.
Mađarski premijer u uvodniku ističe da bi se ravnoteža moći unutar EU trebala promijeniti u korist nacionalnih država nad europskim institucijama.
Orban je izazvao bijes predsjednika Europske komisije Jean-Claudea Junckerakada je odbio prihvatiti njegov prijedlog o sustavu kvota za naseljavanje migranata koji stižu u Europu, podsjeća francuska agencija, dodajući da je Orban najglasniji istočnoeuropski protivnik prijemu muslimanskih migranata.
Izvornik članka pročizajte ovdje ili cijeli članak pretplatom na e-papirnatu verzijuOVDJE.
( izvor M.S./croative.net / uredio anonymous ) 

Nema komentara:

Objavi komentar