UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

četvrtak, 8. prosinca 2016.

Trump tvrdi kako SAD više neće izvoditi smjene režima diljem svijeta: "Ovaj destruktivni začarani krug intervencija i kaosa mora napokon doći kraju!"



Donald Trump jučer je održao veliki skup u američkom gradu Fayetteville, na prostoru savezne države Sjeverna Karolina. Za vrijeme govora još je jednom istaknuo kako će, čim on preuzme vlast idućeg mjeseca, stupiti na snagu novi period američke vanjske politike kojime će se prestati s tzv. "politikom smjene režima".

"Prestati ćemo s rušenjem stranih režima o kojima ne znamo ništa i ne bismo se uopće trebali miješati u njih. Ovaj destruktivni začarani krug intervencija i kaosa mora napokon doći kraju!", poručio je Donald Trump.

"Želimo ojačati stara prijateljstva i graditi nova... Želimo sklad i dobre odnose sa zemljama svijeta", rekao je za vrijeme govora.

Svojim stavovima Trump ostavlja dojam osobe koja se protivi američkom intervencionizmu, no, neki od njegovih novih bliskih suradnika imaju gotovo dijametralno suprotne stavove tako da će ipak trebati pričekati neko vrijeme da bi se vidjelo kako će zaista funkcionirati nova Trumpova administracija.


( izvor advance.hr / uredio anonymous )

Nema komentara:

Objavi komentar