UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

utorak, 27. prosinca 2016.

Optužen za izvlačenje 58 milijuna kuna iz HAC-a, a sud ga sad vratio na posao


JURICA Prskalo, bivši čelnik HAC-a koji je na optuženičkoj klupi zbog sumnje da je iz HAC-a s Božidarom Kalmetom, Ivom Sanaderom i Mladenom Baršićem izvukao gotovo 58 milijuna kuna - od studenog je opet zaposlen u HAC-u.

U veljače 2010. godine otvorena je istraga protiv njega pa je u HAC-u dobio otkaz s mjesta predsjednika uprave. Ipak, tvrtku za koju se smatra da je opljačkao je sada tužio, a na Županijskom sudu u Zagrebu prije dva mjeseca je presuđeno - Jurica Prskalo mora biti vraćen na posao u HAC.

Ovu tragikomičnu priču potvrdili su nam i u samom HAC-u. 
Dobit će i višemilijunsku menadžersku odštetu
"Djelatnik Jurica Prskalo dobio je pravomoćnu sudsku presudu u svoju korist u tužbi za nezakoniti otkaz u Hrvatskim autocestama d.o.o. iz 2010. godine", poručili su nam iz HAC-a. "Sukladno pravomoćnoj sudskoj presudi djelatnik je 7. studenog 2016. godine ponovno počeo raditi u Hrvatskim autocestama d.o.o."

Da bi cijeli slučaj bio još tragičniji, ova odluka Županijskog suda u Zagrebu, na čijem čelu je od ovog vikenda opet Ivan Turudić, otvara mogućnost da Prskalo od HAC-a dobije i višemilijunsku odštetu.

S obzirom da mu je otkaz, kako stoji u presudi, dan na nezakonit način, Prskalo ima pravo na odštetu za sve plaće koje je u tom razdoblju trebao primiti, a nije. Dakle, za šest godina po dvanaest mjeseci menadžerske plaće u državnoj tvrtki Prskalo će dobiti nekoliko milijuna kuna.

( izvor index.hr / uredio anonymous )

1 komentar:

  1. Da li vam je potrebna hitna kredit ili financijsku uslugu? kontaktirajte financialdepartment.online@gmail.com

    OdgovoriIzbriši