UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

četvrtak, 15. prosinca 2016.

Šokantna snimka iz Splita zgrozila Hrvatsku: dva policajca nasilno svladala starijeg muškarca koji je skupljao boce



Na Facebook stranici Splitskodalmatinski crnjaci objavljena je snimka na kojoj policajci privode starijeg muškarca koji je skupljao boce iz kontejnera. Nemila scena se odigrala u Splitu, ispred Galerije umjetnina.


Na snimci se vide dva policajca koja svladavaju muškarca i drže mu ruke iza leđa dok se ovaj otima. Snimka je vrlo brzo prikupila stotinjak komentara koji redom osuđuju nasilno postupanje policije. 
Mnogi ogorčeni komentatori se pitaju zašto pravi kriminalci ostaju na slobodi, a policija se bavi starcima koji skupljaju boce da bi preživjeli.
Scena je snimana iz neposredne blizine. Prolaznici su bili šokirani.
"Kako vas nije sram? Pa čovik skuplja boce", govorili su policajcima. Bez uspjeha. Njih dvojica nastavili su potezati skupljača boca koji se opirao koliko je mogao i sam u šoku zbog ove intervencije.

Policija: "Počeo ih je vrijeđati, a priveli su ga na najblaži mogući način"

Zatražili smo objašnjenje u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj. Što li je nesretnik skrivio?

"Policajci su osiguravali mjesto događaja, kada ih je čovjek počeo vrijeđati. Na snimci se vidi da su ga priveli na najblaži mogući način. Fiksirali su ga tijelima. On nema nikakve ozljede tako da priče o policijskoj brutalnosti nikako ne stoje. Priveden je u postaju, no nismo uspjeli s njim normalno komunicirati pa smo ga odveli liječniku", kazao nam je šef splitske policije Slobodan Marendić.



( izvor slobodnadalmacija, index.hr / uredio anonymous  )

Nema komentara:

Objavi komentar