UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

srijeda, 21. prosinca 2016.

Talijanski biskup dao izjavu koja je potresla planetu: Iza napada u Berlinu i Ankari ne stoji islam, već ovi ljudi



Iako se na prvi pogled stvari čine drukčijim, ubojstvo ruskog ambasadora u Ankari i napad kamionom u Berlinu nemaju nikakve veze sa religijom, već sa ekonomijom, tvrdi generalni sekretar talijanske biskupske konferencije.

Prije dva dana je napadač na jednoj izložbi iz pištolja usmrtio ruskog ambasadora u Turskoj Andreja Karlova, uzvikujući "Allahu akbar" prilikom napada. 

Istog dana, samo nekoliko sati kasnije, došlo je do napada kamionom na božićni market u Berlinu, za koji njemačke vlasti i policija vjeruju da se radi o terorističkom činu.

Međutim, ugledni talijanski biskup Nunzio Galantino, u razgovoru za Corriere della Serra, tvrdi kako prekjučerašnji napadi nisu motivirani religijom, već novcem.

"Ovi napadi se svode na sebičnost i opresiju. Ratovi odgovaraju onima koji su na vlasti i koji imaju novca, ratovi su idealni za one koji trguju oružjem. Na kraju, najveću cijenu svega plati obični narod", rekao je Galantino.

Galantino tvrdi da se ovdje ne radi o sukobu civilizacija, odnosno ratu kršćanstva i islama.

"Ne, ovo nije sukob civilizacija. Uopće ne vjerujem da se radi o tome. Ovaj sukob potiču oni kojima sukob odgovara, a već sam rekao kome to može odgovarati", rekao je talijanski biskup, pa dodao:
"Vulgarnost i agresivnost u govorima stvaraju klimu koja iz ljudi izvlači najgore. Ovo je udar na naš mirni suživot. Pogledajte što pišu mediji, a pogotovo šta se piše na socijalnim mrežama. Mržnja se širi poput virusa i moramo tome stati u kraj", zaključio je Galantino.


Autor: M. D. 

3 komentara:

  1. Covek je u pravu.Uvek je u pitanju interes odnosno novac ili mister dolar.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ne zna taj Galantino ništa, lupeta gluposti ...

    OdgovoriIzbriši
  3. Zaista je lako ocijeniti tko je kriv ako shvaćamo zakonitosti takvih događanja...utvrđivanje pojedinosti nije ni važno!

    OdgovoriIzbriši