UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

srijeda, 5. srpnja 2017.

Boso, je li te sram? Čistačice moraju ribati gazdin MercedesPoznato je da radno mjesto čistačice u različitim hrvatskim tvrtkama nosi razna zaduženja, od kojih većina ne bi uopće trebala biti u opisu tog radnog mjesta, a u tvrtki Bosiljka Stanića Bose čistačice su i - peračice automobila!
Proteklog četvrtka snimljene su u 5.50 sati kako u dvorištu Bosina diskonta Genscher u Vinkovcima revno peru gazdin Mercedes.
- Pa nije to samo taj dan. Peru one njega gotovo svaki dan tijekom tjedna. Nekad su to te dvije radnice, nekad netko drugi. Ne znamo je li im to u opisu radnog mjesta, ali čisto sumnjamo da su za to dodatno plaćene - kažu stanovnici toga dijela Vinkovaca čiji domovi gledaju prema dvorištu velikog Bosina kompleksa, u kojemu su diskont, sala za svatove i restoran.

Tegle kante i ribaju

Upravo u tom kompleksu nalazi se uprava tvrtke Boso i tu direktor dolazi svakoga dana na posao svojim Mercedesom.
- Da, istina je da radnice moraju prati njegov automobil kad god on to zatraži. Mislim da nemaju izbora. Moraju to raditi i po zimi, kad je jako hladno. Ne pita ih se sviđa li im se to niti žele li to. Moraju tegliti kante s vodom te ga ribati izvana i iznutra - potvrdila je jedna od radnica iz brojnih Bosinih trgovina koja je, dakako, željela ostati anonimna jer zna da gazda otkazom “plaća” svaki kontakt s novinarima.
U telefonskom razgovoru Bosiljko Stanić nije ni demantirao ni potvrdio ovu priču.

- Ne znam što se događa nakon što dođem na posao. Dovezem automobil, parkiram ga, otiđem u ured, a što se dalje događa, ne znam. Pošaljite upit upravi, pa ćemo vam odgovoriti - rekao je kratko Bosiljko Stanić zatečen našim pitanjem.

Uprava kaže - to im je posao

- Radnice koje su viđene nisu djelatnice diskonta Genscher, nego rade na mjestu čistačice u upravi društva Boso. Čišćenje vozila uprave prije službenog puta im je, uz čišćenje zgrade uprave, jedan od poslova u sklopu njihova radnog mjesta - odgovorili su iz tvrtke Boso na naš upit.

Radnica pobijedila Bosu: Sud naložio da je vrate na posao

Stanić je dao otkaz Ivanki Dujmić dok je bila na bolovanju, a ona je javno upozorila na maltretiranje i mobing gazde Bose. Hrabra žena je tužila moćnog šefa i dobila presudu.
UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

Zahvaljujemo na
 
 
( izvor 24sata.hr )

1 komentar:

  1. Bio je baš Božić g. 1937. Allesandro se uputio u Corinaldo k još uvijek živoj majci Marije Goretti. Došavši k njoj, zavapio je: “Perdono… Assunta, perdono! Mi perdonate?” – Asumpta, oprosti! Opraštaš li mi? – Majka je odgovorila: “Kad ti je oprostila moja kćerka, kako ti ja ne bih mogla oprostiti?!” I toga dana – dana mira i pomirenja – ljubavi i praštanja – Alessandro Serenelli pristupio je zajedno s braćom Marije Goretti svetoj pričesti, a poslije toga su blagovali zajedničku kućnu agapu.

    OdgovoriIzbriši