UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

petak, 18. studenoga 2016.

Trump iznenadio SAD – Iz tima otpustio sve korporativne lobiste, čak i prijatelje obitelji Rockefeller


Da se u Sjedinjenim Državama događa nešto neobično govori posljednja odluka Donalda Trumpa. Nakon što je, prema većini analitičara, razgovarajući s Putinom rekao da se neće miješati u ruske metode borbe protiv terorizma, što je dio predizbornog obećanja i čime se praktično složio s pokretanjem nove ruske kampanje u Siriji, danas stiže vijest da je iz svog tranzicijskog tima otpustio sve korporativne lobiste. Ovim potezom želi pokazati kako ne želi imati nikakve veze s američkim establishmentom.

Kako prenosi portal We Are Change, novoizabrani potpredsjednik Mike Pence je naredio otpuštanje svih korporativnih lobista u tranzicijskim timu novoizabranog predsjednika Donalda Trumpa, a odluku je donio nakon zazora javnosti i medija.
Kao savjetnik je otpušten guverner New Jerseya, Chris Christie, koji je u Trumpov tim ušao ranije ovog tjedna. 

Bivši gradonačelnik Hobokena, Dawn Zimmer navodi da je Chris Christie cijeli grad držao kao taoce nakon uragana Sandy, jer je on odbio poduprijeti dogovor sa Zakladom Rockefeller. Ako je istina, to sugerira da Christie ima veze sa zloglasnom obitelji Rockefeller, što ujedno znači da će otpuštanjem Chrisa Christia obitelj Rockefeller imati manji utjecaj na politiku pod Trumpovim predsjedanjem.

Mike Pence je rekao da je se na ovaj potez odlučilo jer imati lobiste u prijelaznom timu proturječi poruci protiv establishmenta, koja je bila ključni dio kampanje Donalda Trumpa.

U pravu je, jer je čak i senatorica Elizabeth Warren iz redova demokrata optužila Donalda Trumpa da odustaje od svojih predizbornih obećanja.
"Amerikanci ne žele da korporativni rukovoditelji budu oni koji će odlučivati u Washingtonu. Ono što Donald Trump radi je da stavljajući tranzicijski tim pun lobista zapravo surađuje s ljudima za koje je govorio da je protiv njih", rekla je Warren za The Wall Street Journal.

Popis otpuštenih uključuje i bivšeg republikanskog zastupnika iz Michigana, višeg stručnjaka za obavještajne službe Mikea Rogersa, bivšeg dužnosnika za službenu obrambenu i vanjsku politiku Matthewa Freedmana. Otpušteni su i Rob Collins (S-3 Group), Mike Catanzaro (CGCN Group), Martin Whitmer (Whitmer & Worrall), J. Steven Hart (Williams & Jensen) i Cindy Hayden iz duhanske kompanije Altria.

Jedine poznate zamjene su republikanac Pete Hoekstra, koji dolazi na mjesto Mikea Rogersa, te  Frank Gaffney, bivši obrambeni dužnosnik u Reaganovoj administracije, koji je doveden kako bi, uz republikanca Devins Nuness iz Kalifornije, pomogao u pitanjima nacionalne sigurnosti.

Pence je viđen ispred Trumpovog tornja kako prati postavljanje slika, profila i imena potencijalnih kandidata za novu administraciju.

Trump je ranije izjavio da je jedna od njegovih ideja suzbijanje lobiranja, na koje bivši savezni i kongresni dužnosnici moraju potrošiti i do pet godina, prije no završi.

Naravno najzvučnije ime među svima je ono Chrisa Christia, za kojeg se tvrdi da ima veze s obitelji Rockefeller. Ovo je već drugo zvučno ime, nakon Georga Sorosa koji vodi kampanju protiv imenovanja Donalda Trumpa za novog predsjednika, kojem se Trump zamjerio.

Naravno, treba još pričekati prije donošenja konačnih zaključaka, ali isto tako treba priznati da kao što nijedan predsjednički kandidat nije bio poput Trumpa, isto tako se nijedan nije ponašao nekonvencionalno do ove razine, gotovo izazivajući američku elitu koja desetljećima djeluje i vlada iz sjene.

Ako se Trump zaista odlučio obračunati s establishmentom i imenima ovakvog kalibra, te ako sve ovo nije dio predstave za javnost, sigurno neće imati lak mandat.

( izvor altermainstreaminfo.com.hr / uredio anonymous )

Nema komentara:

Objavi komentar