UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

nedjelja, 20. studenoga 2016.

Salmonela pronađena 67 puta: 'Nismo vas dužni obavijestiti'



Od siječnja ove godine inspektori su u 67 uzoraka hrane otkrili prisutnost salmonele. Javnost nije obaviještena jer, kako kaže bivši ministar poljoprivrede Davor Romić, po zakonu nisu dužni obavijestiti, prenosi Dnevnik.hr.
POGLEDAJTE VIDEO:
00:00
00:27
 
Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić je najavio nove pojačane kontrole hrane.  On poručuje da želi istu kontrolu uvozne hrane kakva vrijedi i za domaće proizvođače, a s pojačanim kontrolama se nastavlja dok ne uvede red na tržištu. 
- Ne možemo uvoziti smeće iz stranih zemalja i prodavati to u Hrvatskoj po cijenama po kojima prodajemo. I sami potrošači se moraju zapitati zašto je nešto duplo jeftinije, a dolazi iz uvoza - kaže Tolušić.
Ove godine salmonela je u hrani pronađena 67 puta, no građani su doznali tek za posljednjih nekoliko slučajeva.
- Kada se radi o proizvodima koji su već skinuti s polica, odnosno ne nalaze se na tržištu, u takvim slučajevima se to samo registrira u sustavu, a inspekcije dalje provjeravaju cijeli sustav. U tom trenutku već nema utjecaja na one koji su konzumenti', kaže bivši ministar Davor Romić.


( izvor 24sata.hr / uredio anonymous )

Nema komentara:

Objavi komentar