UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

nedjelja, 13. studenoga 2016.

Ivan Pernar iz protesta napustio intervju kod Stankovića nakon samo 15 minuta



Popularna emisija Hrvatske televizije "Nedjeljom u 2" u kojoj je gostovao Ivan Pernar naprasno je završila već nakon 15 minuta. Saborskom zastupniku Živog zida nije se sviđalo kako Aleksandar Stanković vodi emisiju pa je nakon kraće rasprave odlučio - ustati i napustiti studio...
Njegovo gostovanje trajalo je svega 15 minuta, nakon toga je Pernar izašao van iz studija.
Pernar je u raspravi oko toga što sve zamjera HRT-u upozorio Stankovića da će prekinuti intervju ukoliko mu voditelj "ne dopusti da do kraja kaže što misli o povijesnom programu HRT-a . 
Većina gledatelja HRT-a ne zna da je 1948. godine napravljeno etničko čišćenje 750 tisuća Palestina, da im je uzeta imovina i da su protjeranui izvan granica Izraela. Izrael je država stvorena na etničkom čišćenju" - ustrajao je Pernar.
Kada je Stanković pokušao prekinuti Pernara s molbom da "rezimiraju" da bi Pernar ukinuo sve te HRT-ove emisije, Pernar je rekao: Stankoviću, ako mi ne dozvolite da govorim ja ću se ustati i otići. Stanković je Pernaru rekao "da se ne žesti", da mu "kao voditelj mora postaviti pitanje", na što je Ivan Pernar odgovorio:
"Vidim da mi ne dozvoljavate da govorim, ja vam izlazim iz emisije i želim vam svako dobro!" 
Prije prekida emisije Pernar je najviše pričao o HRT-u.
"HRT je partijska televizija u službi HDZ-a. To nije javna televizija,  prikriva kriminal. Informativni program je horor film", rekao je saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar, gostujući nakon pet godina drugi put u emisji Nedjeljom u dva. HTV -ov Dnevnik je najmanje gledani središnji dnevnik. To je bilo negledljivo zbog ogromne količine propagande u njemu. I umjesto da promijene uređivačku politiku, oni imaju zadaću da građane drže u iluziji. Većina gledatelja ne zna da je 1948. godine napravljen pokolj Palestinaca. Izrael je država stvorena na etničkom čišćenju. ", rekao je prije nego ga je voditelj Stanković prekinuo kako bi ga "vratio" na temu HRT-a o kojoj su pričali netom prije. 
Pernar se podigao i izašao iz studija, ostavljajući HTV-ovce da se snađu i repriziraju neku emisiju kako bi popunili vrijeme koje je trebalo biti rezervirano za emisiju Nedjeljom u dva. 
Ubrzo nakon što je napustio studio Pernar je na Facebooku objavio zašto je prekinuo intervju:
Reakciju na cijelu situaciju imao je i sam voditelj, Aleksandar Stanković koji je također otkrio što misli na Facebook stranici:

"Dragi Ivane, pomalo te volim. Ovo je jedna od onih rijetkih nedjelja kada ću konačno moći ručati na vrijeme, " rekao je Stanković u video snimci koju je objavio nakon prekinute emisije. 
Prije izlaska u studija, u jednoj od najkraćih emisija Nedjeljom u dva, Pernar je uspio "izbaciti" popriličan broj uvreda za HRT, za koju je rekao da je "televizija u službi HDZ-a, a ne građana."
"Informativni program je horor film!, poručio je Pernar.
Na tu izjavu replicirao mu je Stanković protupitanjem: "Kako znate da je takav ako nemate televizor i ne plaćate pretplatu".
Pernar je potom otkrio da "stjecajem okolnosti ipak posjeduje televiziju, ali ne plaćam pretplatu i nikad je neću ni plaćati. "Pogotovo ne tom monstrumu Hanžekoviću. Pretplatu treba ukinuti."
Govoreći u HDZ-u i SDP-u Pernar je ustvedio da je naklonjeniji SDŠ-u.
"Skloniji sam SDP-u jer se ne koriste udbaškim metodama. SDP nam je predložio koaliciju na bazi slobodne volje, ali HDZ koristi ucjene, pritiske i radi se o jezivoj stranci i vidite da oni kontroliraju sve vrste vlasti. Nažalost, sve je u rukama jedne stranke. Čim smo odbili HDZ-ovu ponudu krenilo je medijsko bombardiranje po nama, mene se prikazivalo kao najgoreg kriminalca i nas se prikazivalo kao prevarante. Mediji se koriste u svrhu vršenja političkog pritiska", dodao je. 
Naglasio je da je "činjenica da su Branka Pološević  i Nevenka Jurak priznale krivnju i pokajale se jer su izvlačile novac iz državnih poduzeća. Imate svjedoke, postoje isplatne liste s potpisima ljudi iz HDZ-a. To ima veze s HTV-om jer sustavno prikriva taj kriminal", nastavio je Pernar s kritikama na račun HRT-a.  
Na pitanje Aleksandra Stankovića hoće li podržati amandman Mosta za poreznu reformu, Pernar je rekao kako će Mostov amandman o zamrzavanju dužnosničkih plaća podržati, a zakon o poreznoj reformi odbaciti. 
"Nije problem da se naše plaće zamrznu, ali je problem u tome da će rasti plaće onih koji već imaju velike plaće. PDV od 25 posto će upropastiti ugostitelje. Fiskalizacija je bila prihvatljiva samo zbog paralalenog smanjenja PDV-a. Postojao bi otpor kod ugostitelja da se znalo da će se ovo napraviti u budućnosti. Upozoravali smo ih jer se protivimo fiskalizaciji. Smatramo da je to mjera usmjerena protiv prava građana na privatnost i općenito.  MOST- ov amandman ću podržati, ali sam Zakon ću odbaciti jer će siromašni plaćati više dok plaće i mirovine građana neće rasti! Smatram da je riječ o nastavku poreznog terora i politike Super Hicka: Uzmimo siromašnima i dajmo bogatima!"

( izvor vecernji.hr / uredio anonymous ) 

Nema komentara:

Objavi komentar