UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

srijeda, 19. listopada 2016.

Kaos na deložaciji na Črnomercu: Policija odvela Sinčića, deložaciju pokušao spriječiti i Glasnović


ZA JUTROS u 10 sati zakazana je deložacija obitelji ratnog veterana Mirka Dukića na koju su pristigli članovi Živog zida, a kojima se priključio i saborski zastupnik Željko Glasnović.

Kako su živozidaši objavili na svojoj Facebook stranici, zastupnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić odveden je s mjesta događaja od strane policije, ali je uskoro pušten te je otišao na saborsku sjednicu.

"Naši saborski zastupnici danas su pokušali obraniti dom obitelji Dukić. Iako cijeli Sabor tvdi da više nikad ne želi gledati scene izbacivanja obitelji na ulicu, obitelj se izbacuje na ulicu. Iščupan je saborski zastupnik i predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić, dok Sabor i dalje raspravlja kako se deložacije ne bi trebale događati.

Most i HDZ će, kažete, zaštititi obitelj i dom? Eno nelegalne RBA zadruge otele dom i uništile obitelj, a ministar Orepić šalje interventnu na naše zastupnike", objavio je Živi zid na svom Facebooku.

"Sve naše zastupnike policija je isčupala. Hvala zastupniku Glasnoviću što je došao na deložaciju i borio se s nama.

Da je tamo bio 151 zastupnik, obitelj bi bila spašena", dodali su iz Živog zida.
"Stanku sam zatražio zato što je policija privela moje kolege iz stranke i na taj način ih je spriječila da sudjeluju u raspravi u Saboru što smatram udarom na demokraciju i nečim nepojmljivim.

Ako imaju zaštitnički imunitet, zbog čega su oni sada u marici, s kojim pravom je policija postupala prema njima.

Uhitila ih je prilikom deložacije obitelji Dukić na zagrebačkom Černomercu, upravo netom prije ove sjednice. Sud je zakazao deložaciju u 10 sati, a sjednica je u 11. Naše kolege se politički progoni zbog stavova da bi jedini dom trebao biti izuzet od ovrhe", rekao je Pernar u Saboru nakon što je zatražio stanku upravo zbog ove deložacije.

( izvor index.hr / uredio anonymous ) 

1 komentar: