UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

srijeda, 12. listopada 2016.

HANŽEKOVIĆU, ZNAMO DA SI LEŠINAR, ALI DA SI TOLIKI NISMO MOGLI PRETPOSTAVITI!

Na naš portal stigao je post jednog Splićanina kojemu se Hanžeković za nepostojeći dug od 3.900 kuna uknjižio na obiteljsku kuću vrijednu više od 200 tisuća eura.
Njemu se to dogodilo prije nekog vremena i poučno je pročitati kako biste shvatili kakvi sve monstrumi žive i rade u Hrvatskoj.
Možete li zamisliti kakav je to šok kada doživite da vaša obiteljska kuća u kojoj živite nije više vaše vlasništvo?
To se dogodili jednom Splićaninu kada mu je na kućnu adresu stigla omotnica iz Zagreba i u njoj novi vlasnički list. U tom novom zemljišnoknjižnom izvatku, u dijelu C gdje se bilježi tereti na nekretninu, crno na bijelo stoji da se na njegovu obiteljsku kuću uknjižio 'Erstecard klub', zastupan preko odvjetničkog društva 'Hanžeković & partneri' iz Zagreba!
Razlog? Dug od 3.900 kuna po Diners kartici još iz 1994. godine i presuda u ovršnom postupku koju je 'Diners' preko svojih opunomoćenika, odvjetničkog društva 'Hanžeković', naplatio pljenidbom nekretnine danas 55-godišnjega Splićanina.
Rješenje o uknjižbi na kućnu adresu poštar je uručio njegovoj staroj majci, koja je počela plakati od šoka. Nisu znali što se događa.
Tri mjeseca nakon tog vlasničkog lista stiglo mu je i rješenje sa Zemljišnoknjižnog odjela da se 'Erstecard klub', koji je kupio 'Diners', uknjižio na tu imovinu zbog duga iz 1994. godine. Što je najtragičnije dug je plaćen još 1997., kad su poslali prvu ovrhu.
Pakao je trajao šest mjeseci.
Morao je uzeti i platiti odvjetnika koji je dokazao da je ovrha bila nezakonita i to po više osnova, počevši od one da je u predmetu tog navodnog duga nastupila zastara, nikad nije dobio rješenje o ovrsi što mu je po zakonu trebalo biti dostavljeno i na kraju dug je platio.
Prije bilo kakve intervencije na vlasnički list, morao je dobiti rješenje o ovrsi ili obavijest da mi planiraju 'sjesti' na imovinu. To nije dobio jer bi se na rješenje žalio i dokazao da je dug platio.
Suci i Sud provode nezakonitu odluku. Koliko je izgubljenih domova zbog ovakvih ovršnih lešinara?
Ne samo da se pokazalo da je predmet odavno u zastari, budući da se sudska odluka starija od 10 godina ne može izvršiti, nego su u spisu još pronađene obročne isplate koje mu je 'Diners' davno skidao s plaće i naplatio svoj dug!
Nakon toga dobio je sa splitskog suda rješenje da odvjetničko društvo 'Hanžeković i partneri' odustaje od provođenja odluke i uknjižbe na njegovu imovinu. Zanimljivo, oni odustaju od provođenja nezakonite odluke koju su već proveli?
I na kraju, rekli bi Splićani 'izija vuk magarca'. Tko će nadoknaditi što mjesecima on i njegova obitelj nisu spavali? Tko zna je li mu majka zbog svega i živa?
Kakva je ovo država? Kakvi su to suci i sudovi?
Mogli su kuću i prodati
Od trenutka kad su se uknjižili na imovinu, oni po zakonu imaju pravo kuću dati na licitaciju i prodati je za bilo koji iznos kako bi namirili svojih bijednih 3900 kuna. Kad se naplate, ostatak novca od prodaje ide vlasniku. Obiteljska kuća, koja ima dva stana i poslovni prostor vrijednosti preko 200 tisuća eura mogla je otići na bubanj za 3.900 kuna.
Svaka čast Hanžekoviću, znali smo da si lešinar ali da si toliki nismo mogli pretpostaviti!
Iz odvjetničkog ureda 'Hanžeković & partneri' nije se mogao dobiti komentar. Na njihov telefonski broj stalno se javljao govorni automat s porukom kako su 'sve linije trenutno zauzete'. I na taj način uzima, u dogovoru sa HT-om, novac.
Izvor: Slobodna Dalmacija / dok je lešinar nije kupio /

( izvor istinomprotivlazi.com / uredio anonymous ) 

Nema komentara:

Objavi komentar