Osnovni uzrok raka službeno je otkriven prije 1923., a pronalazač je 1931. za to dobio Nobelovu nagradu iz medicine. Vrlo mali broj ljudi u svijetu zna za to, jer je ta istina nažalost sakrivena od javnosti.
Godine 1931. njemački znanstvenik Otto Heinrich Warburg (1883.-1970.) primio je Nobelovu nagradu za pronalazak osnovnog uzroka raka. Dr. Warburg je otkrio da je rak rezultat anti-fiziološkog načina života.
Anti-fiziološkim načinom prehrane (pretežno hranom koja zakiseljuje) i fizičkom neaktivnošću tijelo stvara kiselu sredinu slabo opskrbljenu kisikom.
Stanična kiselost istiskuje kisik, a pomanjkanje kisika u stanicama stvara kiselu sredinu.
Dr. Warburg je rekao: “Pomanjkanje kisika i kiselost su dvije strane iste medalje: ako netko ima jedno, ima i drugo”.
Ako imate previsoku kiselost, automatski će vam nedostajati kisika u organizmu; ako vam nedostaje kisika imat ćete zakiseljen organizam. Kisela sredina je sredina bez kisika.
“Oduzmete li zdravoj stanici 35% njezinog kisika, možete je pretvoriti u stanicu raka za samo dva dana”, tvrdio je dr. Warburg.
“Sve normalne stanice imaju apsolutnu potrebu za kisikom, ali tumorske stanice mogu živjeti bez njega. To je pravilo bez iznimke”.
“Sve normalne stanice imaju apsolutnu potrebu za kisikom, ali tumorske stanice mogu živjeti bez njega. To je pravilo bez iznimke”.
Tumorska su tkiva kisela, dok su zdrava alkalna
U svojem djelu “Metabolizam tumora“, dr. Warburg je pokazao da svi kancerogeni oblici ispunjavaju dva temeljna uvjeta: krvnu kiselost i hipoksiju (pomanjkanje kisika).
Otkrio je, da su tumorske stanice anaerobne (ne udišu kisik) i da ne mogu preživjeti u prisutnosti visokih koncentracija kisika.
Tumorske stanice mogu preživjeti samo uz pomoć glukoze i u sredini bez kisika.
Stoga, karcinom nije ništa drugo nego obrambeni mehanizam, koji naše stanice koriste da bi preživjele u kiseloj sredini bez prisustva kisika.
Nobelovac Otto Heinrich Warburg (1883.-1970.)
Zdrave stanice žive u alkalnoj sredini punoj kisika, koja omogućava njihovo normalno funkcioniranje. Tumorske stanice žive u kiseloj sredini siromašnoj kisikom.
Kiselost i alkalnost organizma ovisi o hrani
Nakon što je završen probavni proces, hrana, ovisno o svom nutritivnom profilu, stvara uvjete kiselosti ili alkalnosti u tijelu.
Pojednostavljeno rečeno, alkalnost organizma ovisi o tome što jedemo.
Pojednostavljeno rečeno, alkalnost organizma ovisi o tome što jedemo.
Kiselo ili alkalno stanje mjeri se PH skalom od 0 do 14, gdje je 7 neutralna zona. Od 0 do 7 je kiselo, a od 7 do 14 je alkalno.
Naše stanice, da bi mogle uspješno funkcionirati, trebaju imati lagano alkalan pH, malo iznad 7.
Kod zdravog pojedinca pH krvi nalazi se između 7,40 i 7,45.
Krv se neprestano sama regulira kako ne bi upala u metaboličku kiselost.
Međutim, neka hrana zakiseljuje krv i zagađuje tijelo.
Hrana koja zakiseljuje tijelo:
* Rafinirani šećer i svi njegovi derivati. Od svih je najgori, jer nema bjelančevina, masti, vitamina ni minerala, samo rafinirane ugljikohidrate, koji škode gušterači. Njegov pH je 2,1 (veoma kiseo).
* Meso (sve vrste)
* Proizvodi životinjskog porijekla – mlijeko i sirevi, vrhnje, jogurt itd.
* Rafinirana sol
* Rafinirano brašno i svi njegovi derivati kao što su tjestenina, torte, keksi itd.
* Kruh
* Margarin
* Kofein
* Alkohol
* Duhan
* Sva industrijski prerađena i konzervirana hrana, koja sadrži konzervanse, umjetne boje, arome, stabilizatore itd.
* Antibiotici i općenito svi lijekovi
* Meso (sve vrste)
* Proizvodi životinjskog porijekla – mlijeko i sirevi, vrhnje, jogurt itd.
* Rafinirana sol
* Rafinirano brašno i svi njegovi derivati kao što su tjestenina, torte, keksi itd.
* Kruh
* Margarin
* Kofein
* Alkohol
* Duhan
* Sva industrijski prerađena i konzervirana hrana, koja sadrži konzervanse, umjetne boje, arome, stabilizatore itd.
* Antibiotici i općenito svi lijekovi
Hrana koja alkalizira:
* Svo sirovo povrće. Neko je kiselo po okusu, ali u tijelu se mijenja i postaje alkalno.
* Voće. Na primjer, limun unutar tijela ima veoma visok stupanj alkalnosti. (Nemojte da vas zavara njegov veoma kiseli okus).
* Bademi. Vrlo su alkalni.
* Integralne žitarice: jedina alkalizirajuća žitarica je proso. Sve su ostale žitarice lagano kisele, no idealna prehrana treba i određeni postotak kiselosti pa valja jesti i nešto žitarica. Sve žitarice moraju se jesti kuhane.
* Med. Ima vrlo visoku alkalnost.
* Klorofil. Zelene biljke sadrže klorofil koji je veoma alkalan.
* Voda. Važna je za proizvodnju kisika. Uvijek budite dobro hidrirani, pijte vode malim gutljajima tijekom cijelog dana.
* Vježbanje. Vježbe pomažu održavati alkalnost organizma jer daju kisik cijelom tijelu. Sjedalačkii način života uništava život.
* Voće. Na primjer, limun unutar tijela ima veoma visok stupanj alkalnosti. (Nemojte da vas zavara njegov veoma kiseli okus).
* Bademi. Vrlo su alkalni.
* Integralne žitarice: jedina alkalizirajuća žitarica je proso. Sve su ostale žitarice lagano kisele, no idealna prehrana treba i određeni postotak kiselosti pa valja jesti i nešto žitarica. Sve žitarice moraju se jesti kuhane.
* Med. Ima vrlo visoku alkalnost.
* Klorofil. Zelene biljke sadrže klorofil koji je veoma alkalan.
* Voda. Važna je za proizvodnju kisika. Uvijek budite dobro hidrirani, pijte vode malim gutljajima tijekom cijelog dana.
* Vježbanje. Vježbe pomažu održavati alkalnost organizma jer daju kisik cijelom tijelu. Sjedalačkii način života uništava život.
Kemoterapija ne liječi nego pogoršava kiselost organizma
Kemoterapija zakiseljuje tijelo do te mjere da ono mora posegnuti za alkalnim rezervama organizma, kako bi neutraliziralo kiselost žrtvujući minerale (kalcij, magnezij, kalij) ugrađene u kosti, zube, udove, nokte i kosu.
Iz tog razloga primjećujemo promjene na osobama koje primaju kemoterapiju, između ostalog i opadanje kose.
Ostali lijekovi također pogoršavaju kiselost organizma, pa ih valja izbjegavati koliko je to god moguće.
Ostali lijekovi također pogoršavaju kiselost organizma, pa ih valja izbjegavati koliko je to god moguće.
Ispravan omjer pH
Kao što je naglašeno, potpuno je nemoguće da se rak pojavi u nekoj osobi koja se zdravo hrani, pije puno čiste vode i vježba.
Da biste se ispravno hranili, osigurajte si 60% alkalnu prehranu i izbjegavajte proizvode koji su u većini kiseli, kao što su gazirana pića, slatkiši, brza hrana.
Ne zloupotrebljavajte sol te je koristite što je manje moguće.
Ako ste bolesni, idealno je da vam ishrana bude 80% alkalna.
Imate li karcinom, savjet je da alkalizirate tijelo što je više moguće. To možete postići uz pomoć prehrane, vježbe, izbjegavanja stresa i dodatnog unosa klorofila.
Mišljenja stručnjaka
“Sve takozvane prirodne smrti nisu ništa drugo nego terminalna točka zasićenosti tijela kiselošću”, rekao je George W. Crile iz Clevelanda, jedan od najpriznatijih kirurga na svijetu.
“Nisu važna bezbrojna imena bolesti, nego činjenica da one sve proizlaze iz osnovnog uzroka: previše kiselosti u tijelu.” – Dr. Theodore A. Baroody, knjiga “Alkaliziraj ili umri” (“Alcalize or Die”):
“Povećana zakiseljenost organizma uzrok je svih degenerativnih bolesti. Ako dođe do poremećaja ravnoteže i organizam započne skladištiti kiselost i toksine u većoj mjeri nego što ih može izlučiti, onda se javljaju bolesti” – dr. Robert O. Young.
Candice Marie Fox Je bila zapanjena kad su joj ljekari rekli da zbog raka štitne žlijezde, koji se proširio i na druge organe, ima, po njihovim procjenama, još samo pet godina života.
Sada 31-godišnjakinja, odbila je kemoterapiju i umjesto nje svaki dan jela po tri ananasa dnevno. Također, jela je grejp, limun, papaju, jabuke, kiwi i banane. Osim toga, tokom liječenja, nije unosila proteine životinjskog porijekla.
U roku od samo šest mjeseci karcinom u četvrtoj fazi je skoro nestao, a zapanjeni ljekari su sada potvrdili da je sasvim izliječena od karcinoma.
U roku od samo šest mjeseci karcinom u četvrtoj fazi je skoro nestao, a zapanjeni ljekari su sada potvrdili da je sasvim izliječena od karcinoma.
– Oslobodila sam se karcinoma tako što sam ga izgladnjavala. Doznala sam da bromelain iz ananasa, kiwija i papaje uništava proteinski sloj karcinoma. Proteini iz životinjskih proizvoda hrane rak, a kada jedem velike obroke moja se energija usmjeri na probavljanje hrane, pa se tijelo ne može liječiti.
-Jela sam pomalo voća, što je izjedalo karcinom, tako da sam ga se riješila u roku od šest mjeseci. Više nemam karcinom, jako sam zahvalna zbog toga.
Lijepa Candice je 2011. godine pronašla kvržicu iznad lijeve ključne kosti, a nalazi su pokazali rak štitnjače. Uprkos terapijama, karcinom se proširio na jetru i vrat, a prekancerozne ćelije pronađene su i na plućima. Ljekari su joj prognozirali najviše pet godina života.
-Jela sam pomalo voća, što je izjedalo karcinom, tako da sam ga se riješila u roku od šest mjeseci. Više nemam karcinom, jako sam zahvalna zbog toga.
Lijepa Candice je 2011. godine pronašla kvržicu iznad lijeve ključne kosti, a nalazi su pokazali rak štitnjače. Uprkos terapijama, karcinom se proširio na jetru i vrat, a prekancerozne ćelije pronađene su i na plućima. Ljekari su joj prognozirali najviše pet godina života.
Oni su joj rekli da dođe za šest mjeseci na kemoterapiju, ali Candice je odbila.
Ona je izgubila najbolju prijateljicu Jamie (31) i sestričnu Frankie (13) od raka, a za njihovu smrt krivi kemoterapiju koja je oslabila njihov organizam.
Britanka Candice, koja je tada živjela u Australiji, prisjeća se tog vremena:
-Imala sam pet godina ili šest mjeseci da se riješim ove bolesti. Odlučila sam pokazati im da to mogu sama. Počela sam jesti mnogo voća, ponekad sam bila sedam dana samo na voću.
Istraživala je karcinom, pa se počela hraniti skoro isključivo voćem i povrćem.
Istraživala je karcinom, pa se počela hraniti skoro isključivo voćem i povrćem.
Najviše je jela ananas zbog bromelaina, za koji tvrdi da ‘jede’ rak, a izbacila je teške obroke. Prestala je koristiti hemijske kozmetičke proizvode i sredstva za čišćenje, prestala je pušiti, ali je poduzela i korake da smanji stres u svom životu.
– Stres, kemikalije i životinjski proizvodi hrane rak, tako da sam ih se riješila.
Kada je nakon šest mjeseci otišla na kontrolu, nalazi su potvrdili da se skoro u potpunosti riješila karcinoma.
Kada je nakon šest mjeseci otišla na kontrolu, nalazi su potvrdili da se skoro u potpunosti riješila karcinoma.
Onkolog Mark Simon, direktor Instituta za istraživanje prehrambene onkologije kaže:
-Prehrana igra važnu ulogu, zajedno s redovnom tjelovježbom, pozitivnom stavom, pa čak i duhovnosti. Voće poput ananasa sadrži bromelain za koji je poznato da ima dobar učinak protiv karcinoma.
Interesantno----koliko malo ljudi prat nešto takovo
OdgovoriIzbriši-a sve ostale budalaštine ima ih ko mrava!!!!!!!!!!!