UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

srijeda, 2. kolovoza 2017.

Rusi podnijeli kaznenu prijavu protiv Todorića zbog prikrivanja financija
Iz ruske banke tvrde da je još uvijek većinski vlasnik Agrokora prikrivao stanje koncerna prije odobravanja kredita od 100 milijuna eura
Ruski Sberbank podnio je kaznenu prijavu protiv Ivice Todorića, za kojeg tvrde da je prikrivao financijsko stanje Agrokora prije no što su mu odobrili kredit od 100 milijuna eura.
Kako piše Jutarnji list, taj kredit odobren je radi stabilizacije situacije – tri četvrtine iznosa otišlo je na plaćanje dobavljačima, 21 milijun na porez te četiri milijuna na plaće zaposlenika. Rusi su nezadovoljni statusom kredita, koji nije dobio senioritet, odnosno prvenstvo u naplati, a kaznenu prijavu nisu željeli komentirati.

Novi sukobi

U utorak su iz Agrokora pozvali dobavljače da daju izjavu o namjeri sudjelovanja u financiranju koncerna uz isporuku robe odnosno pružanje usluga u vrijednosti do najviše 50 milijuna eura.
U Agrokorovom priopćenju ističe se kako je ta kompanija  8. lipnja 2017. godine sklopila ugovor o najstarijem (super-priority) kreditu, kojim je predviđena i tranša kredita u iznosu od najviše 100 milijuna eura, od kojih će se 50 posto koristiti za refinanciranje starog duga, a 50 posto za potrebe tekućeg poslovanja. U tom kreditu, navodi se, kao kreditodavatelji mogu sudjelovati dobavljači Agrokora i  njegovih povezanih društava uz istovremenu isporuku robe odnosno pružanje usluga.
Hrvatska udruga poljoprivrednika ovaj je poziv ocijenila nezakonitim.
Poljoprivrednici smatraju da se pozivom potiče vjerovnike koji premaAgrokoru imaju potraživanja, nastala neispunjenjem ugovorne obveze odnosno nepodmirenjem dugovanja za isporučenu robu i usluge, da kreditiraju poslovanje Agrokora 'u naturi' (daljnjom isporukom robe i usluga) u sklopu kreditnog aranžmana koji je Agrokor sklopio 8. lipnja 2017. godine.
Smatraju da je Ugovor o najstarijem kreditu od 8. lipnja 2017. suprotan Zakonu o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku, jer nije jasno preciziran razlog zbog kojeg izvanredni povjerenik preuzima novo zaduženje. Drže da se to odnosi i na poziv dobavljačima.

Traje revizija

Prema podacima objavljenima u srpnju, Konzum je u prvih pet mjeseci ove godine ostvario prihod od 3,43 milijarde kuna, Konzum BiH 943 milijuna kuna, a Tisak 805 milijuna kuna, pokazuju prvi nekonsolidirani i nerevidirani podaci koje je izvanredna uprava Agrokora objavila u najnovijem, trećem mjesečnom izvješću o svom radu
U njemu su uz ostalo objavljeni i podaci o poslovanju nekih ključnih kompanija koncerna u petomjesečnom razdoblju - podaci o prihodima i operativnoj dobiti odnosno EBITDA (dobit prije kamata, poreza i amortizacije), uz napomenu da, budući da još traje revizija financijskih izvještaja za 2016. godinu, nisu mogli biti prikazani podaci za prethodnu godinu za usporedbu. 
Ista situacija je i s ostalim kompanijama. Belje, Vupik, PIK Vinkovci i Žitnjak su izvijestili da neće objaviti financijska izvješća za 2016. godinu u ranije najavljenom roku do 31. srpnja, jer revizori do tada neće stići završiti posao.

UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U NASTAVKU

( izaberite željeni iznos i kliknite na Buy Now nakon čega će vas prebaciti na paypall )
Zahvaljujemo na
 
 

DONATORI HVALA VAM!

GAYATRI ČAKLOVIĆ-HRV 1$
 • IVAN BRATIC-HRV 1$
 • ROBERT GRGETIC-HRV 5$
 • MATEA LACMANOVIĆ-HRV 5$
 • SANDRA BULIC-HRV 5$
 • MIODRAG VOJNIKOVIC-HRV 1$
 • ILIJA MARIĆ-HRV 1$
 • ADO BOSAK-BIH 1$
 • DAMIR PUCIC-USA 5$
 • IVAN KOVAČEVIC-AUSTRALIA 10$
 • VEDRAN RUNIC-GERMANY 5$
 • MARINA SUSTER-AUSTRIA 1$
 • NIKOLA POSAVEC-HRV 1$
( izvor tportal.hr ) 

Nema komentara:

Objavi komentar