UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

četvrtak, 2. studenoga 2017.

Sudac o skandaloznom ugovoru: Sada je jasno za koga je točno pisan Lex Agrokor


SUDAC Mislav Kolakušić komentirao je za Index ugovor o najstarijem zajmu između Agrokora i Knightheada, kojim su prepuštene ključne ovlasti američkom fondu, pa tako vlada ne može smijeniti bez njihovog pristanka Antu Ramljaka, niti može ikoga plaćati bez da savjetnik Alix Partners na to pristane.

Za razliku od profesorice s Pravnog fakulteta Jasnice Garašić, koja smatra da je tim ugovorom vlada faktički onemogućena u nadzoru rada izvanrednog povjerenika, neki pravni stručnjaci misle da je takav odredba "uobičajena" između kreditora i privatne tvrtke, zaboravljajući da ovo nije obična privatna tvrtka nego ju je vlada proglasila sistemskom i preuzela upravljanje. Komentar ugovora o roll-up kreditu zatražili smo i od Kolakušića. 



"Ako je uobičajena, volio bih da pokažu barem jedan takav ugovor. Naravno da ga nema. Ta odredba je samo jedan u nizu dokaza da je pitanje koje postavljam od samog početka: "Tko je pisao Lex Agrokor?“, pitanje svih pitanja. Dva desetljeća se u RH propisi donose u ekonomskom interesu unaprijed određenih pojedinaca. Kada znate tko piše pojedini zakon i kojem interesnom lobiju pripada, vrlo je jednostavno zaključiti kome se tim zakonom pogoduje. S obzirom da je državnom tajnom proglašeno tko je pisao taj "zakon", do sada se nije moglo sa sigurnošću zaključiti u čijem financijskom interesu je on pisan. 

Lex Agrokor pisan je u korist skupine financijskih špekulanata

Bile su otvorene tri mogućnosti. 1. da je pisan u interesu vlasnika Agrokora koji bi po modelu Linićevih predstečajnih nagodbi otpisao dugove dobavljačima i državi te time zaradio ogroman novac; 2. da je pisan u interesu pojedinih domaćih dobavljača koji bi takoreći bez ikakvog ulaganja preuzeli vlasništvo nad pojedinim tvrtkama u sastavu koncerna; 3. da je pisan u interesu male skupine financijskih špekulanata koji će u roku od 6 mjeseci zaraditi milijarde kuna bez ikakvog poslovnog rizika. Sada je sve puno jasnije", kazao je za Index.

Kolakušić upozorava da su privatne kompanije, Knighthead i Alix Partners, preuzele ne samo upravljanje Agrokorom, nego i ulogu izvršne i sudske vlasti. 

Hrvatska pravna država prestala je postojati

"Sada su se u potpunosti razotkrile sve skrivene namjere prilikom donošenja Lexa te ni vlada niti sud ne mogu smijeniti Ramljaka bez da cijeli koncern dospijećem cijelog kredita u jednom danu u potpunosti ne unište koncern Agrokor. Tko upravlja, taj je i stvarni vlasnik. Upravljanje i korištenje je 90 % vlasništva", rekao je.

Lex Agrokor i kredit koji je potpisao Ante Ramljak pokazuju da je Hrvatska pravna država prestala postojati, smatra sudac Kolakušić. "Strane privatne kompanije su preuzele ulogu izvršne i sudske vlasti. Nažalost, znao sam kakva katastrofa slijedi pa sam zato i konstantno iznosio argumente protiv donošenja Lex Agrokora. Ovo pokazuje da je Hrvatska pravna država prestala postojati i da nam sudovi nisu potrebni kada netko ima dobru ideju i puno novaca", zaključio je.

( izvor index.hr )

Broj komentara: 5:

  1. Kolakušić ne objelodanjuje da stvarna Republika Hrvatska nikada nije konstituirana kao država nego je ustrojena kao privatna tvrtka ili kompanija. Svi sudovi su privatno ustrojeni što je samo po sebi glavna sistemska deformacija. Hrvatska zemlja je 100% tvrtka, države nema ni u tragovima. U ovoj nakaradnoj tvrtci (monetranoj podkoloniji) izvršen je ratno-ekonomski genocid sukladno cilju NWO-a. Cijeli izgubljeni aparat djeluje kao zaštita ratnoprofiterskom sloju zločinačke organizacije.

    OdgovoriIzbriši
  2. Primjer: Riječki sud je registriran kao tvrtka u stečaju koja nebi smjela poslovati jer je bankrotirala. Njen vlasnik Veljko Miškulin radi dalje i uništava kako Primorsko-Goransku pa tako i Ličko-Senjsku županiju. Što hoću reći, sudovi rade po osnovi krivotvorenih službenih isprava. Sve se vrti oko sudova jer bez prijekoga ili domaćeg arbitražnog suda nikada nećemo moći kao narod zahtijevati konstituiranje stvarne pravne države Hrvatske koja to ime i zaslužuje.

    OdgovoriIzbriši
  3. Pravno, upravno i menatarno je Hrvatska dio privatizirane "elitarne" postkomunističke oligarhije Yugoslavije. Bratstvo i jedinstvo u kriminalu nam je zajednički pridjev. Kada bi to narodi konačno shvatili, sutra bi nastao mir.

    OdgovoriIzbriši
  4. Uostalom lexove nam pišu kreditori (stvarni vlasnici Hazari iz pozadine), pozabavite se HANFOM, pozabavite se FINOM, pozabavite se eksponecijalnom funkciojom kamatarenja pa će vam sve biti jasno. Hvala.

    OdgovoriIzbriši
  5. Dobar dan,

    Trebate li bez osobnog ili poslovnog kredita bez pritiska i uz brzu suglasnost? Mi smo vam u Global Financeu pružili prave zajmove kako bi zadovoljili vaše potrebe.

    Naš proces uključuje;

    * INTERES NISKOG RATA!

    * FAST LOAN PRODAJA!

    * LAKO I STRES SLOBODNO OBRADU.

    * GARANTAN DAN PRIJE NAMJENE DAN!

    * 100% POVJERENJE I GENUINO!

    Obratite nam se sada za više informacija o ponudama za kredit i okončat ćemo vaše financijske probleme

    Kontaktirajte nas putem:

    EMAIL: sarahharvey@myglobalfinancefund.com

    OdgovoriIzbriši