UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI DA PODRŽITE DALJNJI RAD NAŠEG BLOGA MOŽETE TO UČINITI DONACIJOM PUTEM PAYPALL-a U PROZORU DONACIJA

srijeda, 29. ožujka 2017.

Utjerivači dugova – jedini način da se izbace iz igre jest da im se ne prizna legalitet ali i da im se uzvrati udarac!



Pa to vam je praksa u Europi, poručuje nam Vlada kada se narod krene buniti i stvarno, tvrtke za naplatu dugovanja su osnovane prvo u bogatijim zemljama
Jedna od mnogih podvala građanima Hrvatske, je i teza kako su svi ti nakaradni zakoni koji se donose u Saboru po kratkom postupku, nekakva pravna stečevina Europske unije, dakle nešto što se prosto mora provesti, kako bi bili bolja i uređenija država, sličnija recimo jednoj Njemačkoj.
Uistinu, većina tih harača, smišljeni su, a samim time i prilagođeni, državama koje su ekonomski, socijalno i civilizacijski na mnogo višem stupnju od nas. Ono što vrijedi za Njemačku, može vrijediti za Hrvatsku tek kada Hrvatska u svim drugim segmentima postane bliska Njemačkoj. U protivnom, radi se o lažnom opravdanju za kriminalno pljačkanje ljudi.
Uzmimo za primjer zakon o legalizaciji i pokušajmo ga primijeniti na neko pleme u Africi koje stoljećima živi u slamnatim kolibama. Koliko su takvi stanovnici po plaćama i socijalnim pravima udaljeni od nas, toliko smo daleko mi od Njemačke ili Belgije. Ali za ovu činjenicu naše političare nije briga, jer oni žive ne samo iznad hrvatskog, nego i europskog prosjeka.
Imaju visoke plaće, pokriveni su im razni životni troškovi a normalno uvijek im ulete i razne kombinacije u kojima kao na lutriji mogu osvojiti doslovno milijune namještanjem natječaja, raznim pogodovanjima ili doslovno krađom love iz gradskog, općinskog ili republičkog proračuna.
Ta gospoda iz svoje perspektive ne vide u čemu je problem.
Uz zloglasnu Finu, omogućili su i privatnim tvrtkama da se bave utjerivanjem dugova građana, pa čak i da otkupljuju dugove. Pa to vam je praksa u Europi, poručuje nam Vlada kada se narod krene buniti i stvarno, tvrtke za naplatu dugovanja su osnovane prvo u bogatijim zemljama.
Eos, čiji je Eos Matrix hrvatska filijala, a zajedno spadaju u „Otto grupaciju“ je krenuo iz Njemačke. Ovi utjerivači dugova, diče se, zamislite molim vas, kodeksom ponašanja prema klijentima, dužnicima i zaposlenicima. Nude različite mogućnosti zapošljavanja od djelatnika u pozivnom centru do administratora zaduženog za ovršne postupke. Pritom, kako sami navode na svojoj stranici https://hr.eos-solutions.com/karijera/mogucnost-zaposljavanja/ , nije važno imate li stručne kvalifikacije ili ne.
Znači, posao administratora, onog koji građanima montira ovrhe može raditi i najobičnija treba sa srednjom, stručnom spremom. U pozivnom centru, umjesto eksperta za komunikacije koji je završio barem NLP tečaj (neuro-lingvističko programiranje) ili još bolje studij psihologije, sjede opet cure čije se komunikacijske vještine svode na tračanje s frendicama dok pijuckaju kavicu.
Tu se opet vraćamo na hrvatski standard. Opljačkane, izludjele , u krajnjoj liniji već opasne ljude na samom rubu živčanog sloma svakodnevno mogu zvati kokoši imena Manuela, Ana, Sandra ili kako se već sve ne zovu. Sumnjam da takve poslove obavlja sličan profil ljudi u Francuskoj, Belgiji, ili Njemačkoj. Vjerojatno ih ipak biraju, umjesto da ih nakon prvog intervjua posjednu za telefon jer ono što te djelatnice rade, je nadasve kontraproduktivno za njihovu tvrtku.
Kad su došli na hrvatsko tržište, u medijima su izašle svakakve priče pa i o „ljudima u crnom“ koji progone dužnike. Koliko znam, nemaju nikakve agente koji imaju ulogu „lovaca na glave“ a u slučaju da takvi ipak postoje, bez ikakvog suzdržavanja možete im slobodno u lice reći da od****, jer osim dosađivanja, nemaju nikakvih drugih ovlasti.
Što se tiče Manuele i telefonistica koje vas po naputku svakodnevno gnjave preko telefona, uzdajući se u poslovicu strpljen-spašen, jalov im je trud. Misle da će se možda nešto promijeniti u vašem životu, pa da ćete nekako platiti dugovanje, zajedno s lihvarskim kamatama. Manuela, ovo je Hrvatska i tu se puno toga događa, ali i dalje sve ostaje isto, nepromijenjeno. U parama nije problem, jer para nema. Jadne su te cure zapravo. Po čitavom danom zovu dužnike, često muškarce, od kojih niti jedan ne želi imati s njima nikakvog posla jer da bi popustili takvom obliku pritiska, morate biti blesavi ali i nesvjesni kako time radite štetu čitavom, hrvatskom društvu.
Ustav Republike Hrvatske ne daje za pravo nikome osim suda da se bavim ovakvim oblicima pritiska naplate. Jedini način da se posrednici izbace iz igre oko naplate dugovanja jest da im se ne prizna legalitet ali i da im se uzvrati udarac. Građani Republike Hrvatske žive kao progonjene zvijeri i ono čega nisu svjesni gospodari ove zemlje jest da više nemamo kamo, kako i otkud. Stjerani smo u kut, i iz tog kuta možemo izaći, samo ako pregazimo one koji su nas u kut potjerali….

( izvor dnevno.hr / uredio anonymous )

2 komentara:

  1. Jos samo treba naci legalni nacin da im se uzvrati

    OdgovoriIzbriši
  2. Postoji legalan način, a to je Referendum s dva pitanja : Jeste li za ukidoanje Ovršnog zakona i ? Slažete li se s donošenjem Zakona o oporezivanju jedine nekret-
    nine?

    OdgovoriIzbriši